Actueel
Nu Gelezen
Slecht zichtbaar hek in onverlicht Acasiapark Schagen, resultaat: gebroken voorvork….
0

Slecht zichtbaar hek in onverlicht Acasiapark Schagen, resultaat: gebroken voorvork….

door André Kager20 november 2014

Nietsvermoedend reed ik eind oktober in de schemering van de avond het park nabij de Acasiaflats in op de fiets. Nog even samen met Julia haar fiets halen bij de Aloysiusschool. Plotseling dook er een zeer slecht zichtbaar hek, onverlicht en zonder duidelijke waarschuwingsborden op dat midden over het fietspad geplaatst was. Hoewel ik niet hard fietste kon ik niet tijdig remmen en raakte het hek met volle vaart.

lekker-hek-in-acasiapark-schagen-onzichtbaarHet hek kantelde achterover, gelukkig hield ik mijn fiets rechtop en bleef Julia zitten beschermd door het kinderzitje. Het achterwiel van mijn fiets kwam wel een meter van de grond dus het was een geluk bij een ongeluk dat ik de fiets hield en we er allebei zonder letsel afkwamen. “Mijn sleutel, mijn sleutel”, riep Julia slechts, ze had haar sleutel laten vallen…Met een toevallig passerende buurman heb ik het hek weer rechtop gezet waarna ik mijn weg kon vervolgen.

Enorm geschrokken verbaasde en ergerde ik me aan de gevaarlijke situatie. Ik was blij er met Julia zonder kleerscheuren af te zijn gekomen. Maar wie plaatst er nu in vredesnaam een slecht zichtbaar hek midden op een fiets in een onverlicht park tussen de bomen? Zonder enige vorm van waarschuwingsborden, waarschuwingslint of verlichting. Het bewuste hek was overdag al slecht zichtbaar laat staan bij schemering of in het donker. Zeker op die locatie in het onverlichte Acasiapark wat ’s avonds toch al geen fijne locatie is.

Toch niet helemaal zonder schade helaas.
Ik wilde mijn weg vervolgen op de fiets maar al snel leek er iets te knappen bij de eerst volgende maal dat ik de rem gebruiken moest. Daarna leek het voorwiel wel helemaal los te zitten in de voorvork. De volgende dag naar Bike Totaal Boersen om de schade te laten opnemen. Onderweg daar naar toe werd de ellende met de voorvork nog erger en brak hij finaal verder doormidden. De monteurs van Bike Totaal Boersen keek verbaasd op, een gebroken voorvork dat maken zie nooit mee. Gevaarlijk bovendien, mazzel dat het eigenlijk zo gelopen is dus. De overige schade aan de fiets? Een krom voorwiel, scheve trappers en krankstel, defecte koplamp. Een totale schadepost van bijna € 250. Daar werd ik allerminst vrolijk van.

Aansprakelijkheid om schade vergoed te krijgen
Aangezien ik de plaatsing en veiligheid van het hek zeer ondermaats vond op deze door bomen omringde, onverlichte locatie heb ik de gemeente Schagen als wegbeheerder aansprakelijk gesteld. Ik vind het niet kunnen dat je als gemeente de gebruikers van de openbare weg zo in gevaar brengt. Natuurlijk moest er een hek staan om de doorgang te belemmeren tijdens onderhoudswerkzaamheden in het Acasiapark. Ze hadden wel de nodige veiligheidsmaatregelen in acht mogen nemen. Een geel waarschuwingsbord dat nota bene boven zichthoogte van fietsers en de fietsverlichting geplaatst was, was verre van voldoende. Op de foto kun je bij normaal daglicht het hek nog goed zien doordat er ook een tractor met aanhanger achter staat, bij schemering of donder gaat het hek bijna op in de omgeving.

Een paar dagen later had ik gelukkig de bevestiging van de verantwoordelijke persoon dat hij de aansprakelijkheid aanvaarde. Hij had zelf op de locatie een kijkje genomen en was het met mij eens dat het een gevaarlijke situatie was. De gemeente Schagen stemde toe de schade aan mij te vergoeden. De verantwoordelijke voor het project is erop aangesproken in het vervolg meer en betere veiligheidsmaatregelen in acht te nemen. Nu, inmiddels drie weken later heb ik de schade dan ook vergoed gekregen.

Mijn fiets was inmiddels weer keurig hersteld door Bike Totaal Boersen die dat prima hebben verzorgd. Een leenfiets zorgde ervoor dat ik in de tussentijd toch mobiel was. Wel zo lekker mijn eigen fiets weer terug te hebben dat fietst toch een stuk beter.

Wat is uw reactie?
mmm Liefde
0%
Interessant
0%
Meh...
0%
Wat?
0%
Haat het
0%
Triest
0%
Geluk
0%
Proost!
0%
Blij
0%
Cool!
0%
Agressie
0%
Lachen
0%
Koffietijd
0%
Gaap
0%
Halo
0%
Woehoe
0%
Over De Auteur
André Kager
E-Commerce, Online en Internet specialist sinds begin 2003. Ruim 10 jaar ervaring als dienstverlener aan Bedrijven en Consumenten van klein MKB tot Multinationals. Passie voor Wordpress, SEO, Hosting, Online en Internet, E-Commerce en E-mail Marketing. Diensten gemakkelijker maken is king.
Reacties

Geef een Reactie

negen − twee =