Actueel
Nu Gelezen
Belasting op leidingen in de grond wordt overwogen
0

Belasting op leidingen in de grond wordt overwogen

door André Kager21 november 2014

Hoe diep ben je als Gemeente gezonken als je zelfs overweegt belastingen op leidingen te heffen. Dan ben je echt al even de weg kwijt en zie je kennelijk het licht aan het eind van de tunnel niet. Je staart je zo blind op het feit dat er meer geld binnen moet komen dat je je blijkbaar in de meest onmogelijke bochten wilt wringen.

Maar, is zoiets nou waar te maken naar je inwoners? Ik dacht het niet, persoonlijk vind ik het een onzinnig idee. Volgens mij kun je beter een belasting kiezen die je goed kan uitleggen naar de mensen. Ik las kortgeleden over deze ideeën die bij de Schager wethouder van de VVD schijnen te spelen. Misschien iets te lang gekeken naar de leidingen in de open bestrating aan de Nes? Wat mij in het artikel het meest verbaasde is dat de journalist het navolgende klakkeloos noteerde:

Er is nog twijfel over de belasting op leidingen omdat de angst bestaat dat bedrijven deze kosten in rekening zullen brengen bij klanten die van de diensten via de leidingen gebruik maken.

Dat vind ik dus een bijzonder primitieve gedachte. Klakkeloos overgenomen ook, hoe kan het dat een journalist dat zomaar overneemt. Hoort een journalist dan geen kritische vragen te stellen soms? Als een politicus dergelijke bewoordingen uit dan neem je dat toch niet over, het is namelijk een eenvoudig feit dat voor zich spreekt dat de kosten naar de klant worden doorberekent. Dat gebeurt in ieder bedrijf want het bedrijf heeft als doel winst maken en de leidingen waarmee wat voor dienst ook geleverd worden zijn een middel daartoe. Als iemand aangeeft bang te zijn dat bedrijven kosten doorberekenen aan de klant vind ik dat op zijn zachst gezegd een simpele en gemakzuchtige redenering. Daar hoef je niet bang voor te zijn, dat is een zekerheid. Kosten stijgen dus kostprijs stijgt dus eindprijs stijgt. Simpele logica, niet te weerleggen.

Misschien een ander proefballonnetje opwerpen….

Wat is uw reactie?
mmm Liefde
0%
Interessant
0%
Meh...
0%
Wat?
0%
Haat het
0%
Triest
0%
Geluk
0%
Proost!
0%
Blij
0%
Cool!
0%
Agressie
0%
Lachen
0%
Koffietijd
0%
Gaap
0%
Halo
0%
Woehoe
0%
Over De Auteur
André Kager
E-Commerce, Online en Internet specialist sinds begin 2003. Ruim 10 jaar ervaring als dienstverlener aan Bedrijven en Consumenten van klein MKB tot Multinationals. Passie voor Wordpress, SEO, Hosting, Online en Internet, E-Commerce en E-mail Marketing. Diensten gemakkelijker maken is king.
Reacties

Geef een Reactie

zestien − drie =