Actueel
Nu Gelezen
ProVakman niet meer terug te vinden op Werkspot
1

ProVakman niet meer terug te vinden op Werkspot

door André Kager29 maart 2015

Bij mijn keuze voor de foute “vakman” ProVakman heb ik mij onder andere laten leiden door Werkspot.nl. Enkele tientallen reviews bij het profiel van ProVakman wezen mij de weg. Een slechte ervaring later en een illusie armer is ProVakman nu ineens niet meer terug te zien op Werkspot.

De keuze voor ProVakman heb ik gebaseerd op enkele achteraf verkeerd voorgespiegelde voordelen. Tijd, geld, kwaliteit en deskundigheid. Die werden allemaal positief voorgespiegeld en leken dik in orde. Met de wetenschap van nu blijkt dat het Fata Morgana van 2015. Een falikante vergissing die leidt tot klachten over ProVakman dankzij mijn slechte ervaring met ProVakman. Zoals ik al schreef presenteerde ProVakman zich goed, kennis van zaken en hij kon en wilde snel aan de slag. Daarbij was hij voordelig dat ons in combinatie met de planning van oplevering over de streep trok.

Reviews op Werkspot hielpen bij mijn keuze

Meer dan 30 reviews heb ik gelezen bij het profiel van ProVakman op Werkspot.  Op één enkel negatieve beoordeling van ProVakman na allemaal voornamelijk positieve ervaringen. Zat daar soms een stinkend luchtje aan? Hoe kan het dat ineens het ProVakman profiel op Werkspot niet meer kan worden opgeroepen? Is het profiel van ProVakman soms door Werkspot verwijderd? Ik vermoed dat dit laatste het geval moet zijn. Een klusbedrijf dat eerst voornamelijk via internet, Werkspot, Marktplaats, naar opdrachten zoekt en nu ineens op een belangrijk kanaal niet meer zichtbaar is, dat is zeer opmerkelijk.

Dubieuze rol van Werkspot?

In welk licht moet ik nu de rol van werkspot zien? Wat mag ik nu van Werkspot verwachten? Hoe realistisch en eerlijk waren die ervaringen van andere opdrachtgevers met ProVakman op Werkspot? Dat zijn vragen die ik mijzelf nu stel. Achteraf geloof ik niet meer zo in de oprechtheid, eerlijkheid en betrouwbaarheid van de beoordelingen op Werkspot. Waren deze klussen en ervaringen wel echt of waren het fake klussen om het profiel van ProVakman beter te doen uitkomen? Als je zoals ik uitgebreid onderzoek hebt gedaan naar het bedrijf waaraan ik de opdracht gaf en ik dan toch zo in de maling genomen wordt voel ik mij belazerd.

“Kijk en vergelijk altijd, doe onderzoek voor je overgaat tot aankoop of geven van een opdracht. Maar houdt er rekening mee dat ervaringen mogelijk niet altijd realistisch of oprecht zijn. Mogelijk wordt er soms mee gesjoemeld zoals bijvoorbeeld nu het geval lijkt op Werkspot.”

Wat Werkspot er verder aan gedaan heeft en of ik Werkspot dit kwalijk kan of moet nemen weet ik niet. Misschien heeft men adequaat gehandeld en het profiel van ProVakman offline gehaald toen er klachten van Werkspot gebruikers kwamen. Maar, wie weet heeft ProVakman het profiel zelf verwijderd, dat is ook een mogelijkheid. Indien Werkspot het profiel verwijderd heeft had ik hiervan bijzonder graag iets meer gezien dan de standaard melding. Werkspot had in dat geval wat mij betreft iets meer uitleg kunnen geven, ik vind dat dit hoort bij hun verantwoordelijkheid als bemiddelingsorganisatie tussen opdrachtgever en opdrachtnemer voor klussen. Werkspot had bijvoorbeeld de volgende informatieve melding kunnen plaatsen zodat andere gebruikers van Werkspot of opdrachtgevers van ProVakman gewaarschuwd zouden zijn:

“Werkspot heeft het profiel van ProVakman offline gehaald. Gebruikers van Werkspot hebben zich gemeld met klachten over het betreffende profiel. Werkspot is in overleg met de eigenaar van het ProVakman profiel om de achtergrond van de klachten te achterhalen en oplossing(en) te vernemen. Tot die tijd blijft het profiel van ProVakman offline.”

Dat zou duidelijk hebben gemaakt dat Werkspot een professionele organisatie is die zich hard maakt voor haar gebruikers. Nu laat men hierin ruimte voor twijfel door een standaard melding dat het profiel van ProVakman niet langer bestaat op Werkspot. Maar, waarom niet? Dat weet ik dus niet, kan ik slechts naar gissen maar een donkerbruin vermoeden heb ik wel.

Kies de volgende Vakman, dat is het wijze advies van vandaag.

Om objectief te blijven wil ik voor de volledigheid nog wel opmerken dat hoewel de klus slechts half afgemaakt werd de kwaliteit van het tot nu toe geleverde werk wel in orde lijkt. Dat laat echter onverlet dat ik uiterst ontevreden ben dat ik met een half afgemaakt toilet en een hoop rotzooi wordt achtergelaten zonder nadere informatie of communicatie. Nu mag ik kennelijk een echte Vakman zoeken om de rest van de werkzaamheden wel af te maken.

Wat is uw reactie?
mmm Liefde
0%
Interessant
0%
Meh...
0%
Wat?
0%
Haat het
67%
Triest
0%
Geluk
0%
Proost!
0%
Blij
0%
Cool!
0%
Agressie
0%
Lachen
0%
Koffietijd
0%
Gaap
33%
Halo
0%
Woehoe
0%
Over De Auteur
André Kager
E-Commerce, Online en Internet specialist sinds begin 2003. Ruim 10 jaar ervaring als dienstverlener aan Bedrijven en Consumenten van klein MKB tot Multinationals. Passie voor Wordpress, SEO, Hosting, Online en Internet, E-Commerce en E-mail Marketing. Diensten gemakkelijker maken is king.
1Reacties
  • 14 april 2015 op 10:57

    NB: Naar aanleiding van dit artikel nam Werkspot met mij contact op. Een verhelderend gesprek met de Werkspot medewerker gaf mij het gevoel dat Werkspot waarde hecht aan objectieve, goede informatie op hun site en eerlijke profielen en bonafide klussers. Werkspot heeft een afdeling voor kwaliteitsbeheer, je kunt hen een e-mail sturen wanneer je een probleem ervaart met een klusbedrijf op werkspot via: kwaliteitsbeheer@werkspot.nl.

Geef een Reactie

een + 7 =