Actueel
Nu Gelezen
Oplichter ProVakman lokte ook slachtoffers via Kluswebsite. Pas op, wordt geen slachtoffer!
1
Pas op voor ProVakman, voorkom dat je slachtoffer wordt van ordinaire oplichting! Faciliterende websites: Neem je bezoekers in bescherming!
ProVakman de zogenaamde Vakman die een spoor van klus-ellende en financieel gedupeerden door het land heeft getrokken heeft recent ook slachtoffers via Kluswebsite gelokt. Momenteel is het profiel van ProVakman offline waardoor ik de hoop heb dat kluswebsite actie heeft ondernomen en het profiel, bij voorkeur definitief, offline heeft geplaatst. Ik ben benieuwd naar de reactie van Kluswebsite.

Weer nieuwe slachtoffers ProVakman

Begin deze week melden zich opnieuw enkele slachtoffers bij mij na het lezen van mijn slechte ervaringen met ProVakman. Een slachtoffer was dankzij Kluswebsite in contact gekomen met ProVakman en vervolgens voor een erg forsbedrag financieel gedupeerd. Zoals uit alle verhalen blijkt is het telkens hetzelfde liedje zoals ook ik het helaas heb ervaren. Een grote opeenstapeling van slappe, onwerkelijke, ongelooflijke en vooral domme smoesjes. Tot uiteindelijk blijkt dat ProVakman HELEMAAL NIET of NIET MEER komt opdagen.

Schandalig hoe je als onwetende opdrachtgever met je al je goede plannen in contact gebracht wordt met dergelijke ordinaire oplichters. Gelukkig bleek Werkspot adequaat en snel te handelen nadat ik over mijn situatie met ProVakman geschreven had. Ik kan slechts hopen dat Kluswebsite net zo adequaat en correct gehandeld heeft en het profiel definitief offline genomen heeft.

We willen geen nieuwe slachtoffers meer

Het moet duidelijk zijn dat ProVakman geen nieuwe slachtoffers meer mag maken via websites als Werkspot, Kluswebsite, Marktplaats of anderen. Tot nu toe is Marktplaats de enige die voor zover ik weet nog geen enkele adequate actie heeft ondernomen. Dat verbaasd mij ook niets aangezien Marktplaats zich tegenwoordig steeds meer op de bedrijfsmatige adverteerder lijkt te richten dan op de particuliere klant of adverteerder. Dat is een slechte zaak.

Wat drijft ProVakman, een prangende vraag

Wat de drijfveer van ProVakman is, is mij nog niet geheel duidelijk. Is het enkel en alleen ordinaire oplichting of komt er ook onkunde of andere kwade bedoelingen bij kijken? Er zijn vragen voldoende die een nogal schimmig en verwarrend beeld oproepen zoals bijvoorbeeld:

 • Waarom komt ProVakman niet opdagen
 • Waarom maakt ProVakman een klus half of gedeeltelijk af
 • Waarom houdt ProVakman zich niet aan afspraken
 • Waarom moet je vooruit betalen aan ProVakman
 • Waarom komt ProVakman te laat
 • Waarom al die smoesjes via berichtjes
 • Waarom reageert ProVakman niet
 • Waarom reageert ProVakman niet meer

De enige antwoorden die bij mij boven komen drijven hebben met oplichting en kwade bedoelingen door ProVakman te maken. Ik kan niets positiefs ontdekken aan de handelswijze van ProVakman. Ik vind het schandalig hoe ProVakman nog steeds nieuwe mensen financieel dupeert door nadat mensen vooruit betaald hebben voor een klus nooit op te komen dagen en niet te reageren op berichten.

De rol van faciliterende websites

Hoewel websites als Werkspot, Kluswebsite en misschien zelfs ook Marktplaats.nl de beste bedoelingen hebben om vakman / klusbedrijf en opdrachtgever (particulier of bedrijf) tot elkaar te laten komen spelen zij een zeer belangrijke rol. Zij horen niet zonder meer iedere gek die zichzelf vakman of klusbedrijf noemt te faciliteren op hun websites. Zij dienen fatsoenlijk en gedegen onderzoek te doen zodat uitsluitend echte vakmensen en echte bedrijven op hun websites gefaciliteerd worden. Hetzelfde geldt ook voor de reviews op die bedrijven. ProVakman begreep dat reviews belangrijk waren om opdrachten te geven, daarom stonden op Werkspot en Kluswebsite al snel enkele positieve reviews. Helaas bleken die dus misleidend te zijn.

Wat Kluswebsite over controle van vakmensen die toegelaten worden op hun site zegt:

Kluswebsite schrijft: “Kwaliteit is belangrijk voor Kluswebsite.nl, dus screenen we de vakmensen die zich aanmelden uitgebreid. Tevens stimuleren we vakmensen zich aan te sluiten bij het keurmerk Kluskeur.”

Conclusie nadat ProVakman in staat is gesteld nieuwe slachtoffers te lokken is dat van deugdelijke controle in dit geval bijzonder weinig sprake is gebleken.

Aangezien nieuwe slachtoffers zich nog steeds aandienen zoekt ProVakman kennelijk nog steeds naar nieuwe manieren om slachtoffers te maken. Faciliterende websites moeten stoppen met het faciliteren van ondeugdelijke vakmensen, oplichting en/of kwade bedoelingen. Meld je ook, samen sta je sterker.

Ben je ook slachtoffer van ProVakman meld je dan nu ook, samen sta je sterker! Slachtoffer? Meld je!

Meer dan 10.000 Bouwtekeningen in één deal, profiteer direct!

Heb jij goede, duidelijke, overzichtelijke en gestructureerde bouwtekeningen nodig? Zoek je bouwtekeningen voor jouw klusproject of bouwproject? Wil jij tijd en geld besparen dankzij complete bouwtekeningen met handige stap voor stap gidsen en handleidingen die eenvoudig in gebruik zijn waardoor de bouwtekening geschikt is voor de startende klusser, gevorderde klusser of zelfs de timmerman met jarenlange ervaring? Freds Bouwtekeningen is een totaalpakket van maar liefst meer dan 10.000 gebruiksklare, out of the box kant en klare bouwtekeningen waar je binnen 5 minuten toegang toe kunt hebben voor een enorm scherpe prijs. Nu is ieder bouwproject binnen jouw handbereik, start met besparen, start met bouwen en klussen!

Stop met zoeken naar waardeloze gratis online bouwtekeningen die bijna altijd op een teleurstelling uitdraaien. Waardeloos omdat gratis bouwtekeningen meestal incompleet zijn, onjuiste afmetingen hebben, onduidelijke en onvolledige instructies bevatten en vaak slechts tot doel hebben een product te promoten. Kies voor het serieuze werk en kies voor Freds Bouwtekeningen voor slechts ◘ 47 eenmalig krijg je een leven lang toegang met jouw lidmaatschap!

Bekijk direct het aanbod van Freds Bouwtekeningen, bestel en krijg toegang

Wat is uw reactie?
Interessant
0%
Meh...
0%
Wat?
0%
Haat het
100%
Triest
0%
Blij
0%
Agressie
0%
Koffietijd
0%
Woehoe
0%
Over De Auteur
André Kager
E-Commerce, Online en Internet specialist sinds begin 2003. Ruim 10 jaar ervaring als dienstverlener aan Bedrijven en Consumenten van klein MKB tot Multinationals. Passie voor Wordpress, SEO, Hosting, Online en Internet, E-Commerce en E-mail Marketing. Diensten gemakkelijker maken is king.
1Reacties
 • 12 juni 2015 op 09:32

  Update naar aanleiding van bericht van Kluswebsite:
  Danielle van Kluswebsite schrijft mij dat het profiel van ProVakman offline is genomen nadat bij Kluswebsite klachten over ProVakman zijn binnen gekomen. Kluswebsite is niet in staat contact te krijgen met ProVakman. De account van ProVakman is offline om te voorkomen dat ProVakman meer slachtoffers maakt. Een verstandige beslissing van Kluswebsite, laten we voorkomen dat er een podium geboden wordt aan dit soort mensen die zich als vakman voordoen maar gewoon oplichters zijn.

Geef een Reactie

2 × twee =