Actueel
Nu Gelezen
Hoe doe ik aangifte van internet oplichting? Stappenplan
0

Hoe doe ik aangifte van internet oplichting? Stappenplan

door André Kager12 juni 2015
Kom in actie!Laat je niet kisten als je bent opgelicht en doe aangifte van internet oplichting. Gebruik het stappenplan voor landelijke aangifte internet oplichting.

Aangifte doen van internet oplichting is tegenwoordig behoorlijk toegankelijk. Laat je er dus niet van weerhouden om dat snel te doen zodra je slachtoffer bent van internet oplichting. Hieronder volgt een korte instructie met de volgen stappen.

Stappenplan aangifte Internet Oplichting

Aangifte op een wijze dat deze landelijk bekend wordt kan op de volgende wijze:

  • Stap 1: www.politie.nl
  • Stap 2:klik zoekknop (vergrootglas) rechtsboven, popup verschijnt
  • Stap 3± zoekveld invullen: internetoplichting
  • Stap 4: 2e link: aangifte internetoplichting

Keuze voor deze wijze van aangifte vanwege:

  • Het gaat hier om landelijke aangifte (zo is het beoordeeld door de politie)
  • Landelijk worden er nu gegevens verzameld van mensen die aangifte over de oplichter doen, het is dus van groot belang dat alle mensen aangifte doen.

Het gemoeide geld kan enkel via een juridische weg terug gevorderd worden.

Ook kun je juridisch (civiel) advies krijgen. Dit via het nummer 0900-8020.

Ben je slachtoffer van Internet Oplichting, laat je niet weerhouden om in actie te komen! Volg bovenstaande stappen en laat de politie de zaak in behandeling nemen. Vaak zijn er al andere aangiftes die dan met elkaar gebundeld kunnen worden in één aanklacht en één strafzaak tegen de persoon die jou heeft opgelicht.

Ik heb een paar artikelen over ProVakman (waardoor ik zelf ben benadeeld) geschreven en ook voor die situatie geldt dat idt als landelijke internet oplichting wordt behandeld door de Politie.

Doe er iets tegen, kom in actie en denk niet dat je zelf stom bent geweest! Nee, zorg dat diegene die jou heeft opgelicht ervaart dat dit fout was wat hij of zij deed.

Wat is uw reactie?
Interessant
0%
Proost!
33%
Blij
0%
Cool!
33%
Koffietijd
33%
Over De Auteur
André Kager
E-Commerce, Online en Internet specialist sinds begin 2003. Ruim 10 jaar ervaring als dienstverlener aan Bedrijven en Consumenten van klein MKB tot Multinationals. Passie voor Wordpress, SEO, Hosting, Online en Internet, E-Commerce en E-mail Marketing. Diensten gemakkelijker maken is king.
Reacties

Geef een Reactie

vier × 1 =