Actueel
Nu Gelezen
Melding “ongeldig getal” bij bellen via Hollands Nieuwe, wat betekent dit?
1

Melding “ongeldig getal” bij bellen via Hollands Nieuwe, wat betekent dit?

door André Kager30 maart 2015

Sinds afgelopen zaterdag krijg ik met mijn telefoon steeds de volgende melding als ik probeer te bellen:

Ongeldig getal

Ik heb geen flauw idee wat het betekent. Irritant is het wel, ik kan nu niet bellen namelijk. Het lijkt alsof de simkaart helemaal niet gebruikt kan worden aangezien mobiel internet het ook niet doet.

Wat ik zelf al heb gedaan om het probleem op te lossen?
Telefoon opnieuw laten starten, telefoon uitgezet, vliegmodus geactiveerd en weer uitgezet, simkaart verwijderd en opnieuw geplaatst. Geen enkele verandering.

Zodra ik een nummer kies verschijnt direct de melding “ongeldig getal” en de oproep wordt verbroken.

Ik vermoed zelf dat het een netwerk probleem is, misschien iets met roaming. Afgelopen weekend waren we dichtbij de Belgische grens dus misschien is de simkaart blijven hangen op een ander netwerk zonder terug te schakelen naar Hollans Nieuwe. Ik ben benieuwd of er iemand reageert die dit probleem herkent en de oplossing weet, deze is van harte welkom.

Gegevens over toestel en netwerk:
Provider: Hollands Nieuwe
Toestel: Zopo ZP998
OS: Android 4.4.2 KitKat

Wat is uw reactie?
mmm Liefde
0%
Interessant
0%
Meh...
0%
Wat?
0%
Haat het
0%
Triest
0%
Geluk
0%
Proost!
0%
Blij
0%
Cool!
0%
Agressie
0%
Lachen
0%
Koffietijd
0%
Gaap
0%
Halo
0%
Woehoe
0%
Over De Auteur
André Kager
E-Commerce, Online en Internet specialist sinds begin 2003. Ruim 10 jaar ervaring als dienstverlener aan Bedrijven en Consumenten van klein MKB tot Multinationals. Passie voor Wordpress, SEO, Hosting, Online en Internet, E-Commerce en E-mail Marketing. Diensten gemakkelijker maken is king.
1Reacties
  • 30 maart 2015 op 16:00

    UPDATE: na contact met Hollands Nieuwe blijkt dat op het betreffende nummer geen beltegoed meer staat, dan krijg je dus de melding “ongeldig getal”. Dat verschaft een hoop duidelijkheid, want inderdaad zonder beltegoed kun je niet doorbellen bij Hollands Nieuwe. Dat is perfect, heb ik voor gekozen, ik heb geen zin om doodleuk tegen onzinnig hogen kosten door te bellen zoals dat bij andere providers wel gebeurd tegen bijv. € 0.30cpm. Kies ook voor Hollands Nieuwe en start met besparen.

Geef een Reactie

19 + acht =