Actueel
Nu Gelezen
Kwaliteitsvakman.nl laat notoire oplichter toe op platform, onderneemt geen actie
18

Kwaliteitsvakman.nl laat notoire oplichter toe op platform, onderneemt geen actie

door André Kager29 december 2015
Van een bemiddelingsplatform in klussen tussen klusbedrijven en eindgebruikers, consumenten & bedrijven, mag je verwachten dat degelijke controle plaats vindt op malafide bedrijven om oplichting tegen te gaan. Helaas, keer op keer blijkt niets minder waar te zijn! Ook Kwaliteitsvakman.nl laat het commercieel belang prevaleren boven het belang van haar eindgebruikers.

Ik had me voorgenomen geen aandacht meer te besteden aan ProVakman, er niet meer over te schrijven. Helaas voel ik mij genoodzaakt opnieuw aandacht aan deze malafide, frauderende “ondernemer” te besteden die keer op keer opzettelijk en bewust mensen misleidt. Nu opnieuw en niet voor het eerst onder weer een andere naam “Duresa Allround Klusbedrijf”. Opnieuw krijgt deze notoire oplichter een online podium dankzij welke hij klanten kan werven om deze op te lichten: “Kwaliteitsvakman.nl”. Aangezien Kwaliteitsvakman.nl weigert haar verantwoordelijkheid te nemen en de eindgebruikers te beschermen tegen deze oplichter.  Daarom maak ik er melding van zodat meer slachtoffers voorkomen kunnen worden en reeds gemaakte slachtoffers geïnformeerd kunnen worden.

Overheid, politie, justitie, bemiddelingswebsites doe iets! Onderneem actie, neem maatregelen, voorkom oplichting en fraude! Blijf niet wegkijken en neem je eigen verantwoordelijkheid zodat je kunt staan voor wie je bent en welke dienst(en) je aanbiedt. Oproep tot actie

Ongelooflijk, hoe hypocriet en ongeloofwaardig kun je zijn? Hoe stuitend in je eigen arrogantie gelovend dat het letterlijk beschamend is? ProVakman de oplichter die een poging ondernomen had mijn toilet te verbouwen en letterlijk een spoor van ellende en oplichtingsactiviteiten door het land trekt gaat onder een nieuwe naam verder, Duresa Allround Klusbedrijf. Ook onder deze nieuwe naam, Duresa Allround Klusbedrijf, houdt hij zich blijkbaar actief bezig met oplichting! Onder de nieuwe naam heeft ProVakman een vermelding gekregen op Kwaliteitsvakman.nl met een keurmerk als zijnde betrouwbaar klusbedrijf. Maar helaas Duresa Allround Klusbedrijf is alles behalve een betrouwbaar klusbedrijf, het is een notoire oplichter! Deze man heeft mensen voor vele duizenden euro’s gedupeerd en doet dat nu dus nog altijd maar onder een nieuwe naam. Dan wordt daarvan melding gemaakt bij Kwaliteitsvakman.nl en dan zou ik toch verwachten dat ze direct ingrijpen. Maar niets is minder waar hoe onwaarschijnlijk het ook klinken mag.

Gisteren meldt een nieuwe gedupeerde van Duresa Allround Klusbedrijf zich bij mij, één van de zovelen inmiddels met het bekende treurige verhaal. Gedupeerd van 2000 euro en Kwaliteitsvakman.nl wil ondanks alle informatie en berichten die het slachtoffer heeft aangedragen “bewijs” zien. Hoeveel bewijs denk je in vredesnaam nodig te hebben! Naar aanleiding van een negatieve recensie die de gedupeerde geschreven had werd deze door Kwaliteitsvakman.nl doorgegeven naar Duresa Allround Klusbedrijf, iets wat gebruikelijk is in deze sector, waarop men met de gedupeerde in discussie ging of de slechte recensie wel terecht was. De slechte recensie zie ik niet geplaatst op Kwaliteitsvakman.nl wat mij rest met de vraag aan wiens kant zij staan en in wiens belang zij denken te handelen.

Dus ik in contact met die mensen krijg ik de volgende drogreden te horen:

“Wij hebben strenge toelatingseisen, maar kunnen helaas niet alles voorkomen. Feit is wel dat bij meerdere klachten dergelijke vakmannen van onze site worden verwijderd.” Reactie Kwaliteitsvakman.nl

Deze onzin heb ik al eens eerder gehoord van een soortgelijke commerciële organisatie (Werkspot, Kluswebsite) die ook het commercieel belang liet prevaleren boven dat van bescherming van haar eindgebruikers, de consument. Werkelijk schandalig, als je een overvloed van voorbeelden aangedragen krijgt dat iets niet in de haak is dan moet je in actie komen en niet achterover leunen omdat je dan een klant kwijt bent. Wat Kwaliteitsvakman.nl kennelijk nog niet weet is dat de oplichter ook niet voor haar diensten betaald. Kwaliteitsvakman.nl bewijst hiermee voor mij dat het absoluut geen betrouwbaar platform is.

Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald is ook nu nog een prima advies om te volgen. Werkspot en Kluswebsite deden dit in het verleden al. Werkspot en Kluswebsite beweerden ook strenge controles te hebben maar hebben toegezegd nog scherper te controleren om misbruik van hun platforms te voorkomen. Goed voorbeeld doet volgen verwacht ik van Kwaliteitsvakman.nl. Ik hoop dat Kwaliteitsvakman.nl inziet dat het onfatsoenlijk en onrechtvaardig is om halstarrig aan hun gehanteerde standpunt en motivatie vast te houden. Uiteindelijk ben ik daarnaast overtuigd van het feit dat alleen die bemiddelingswebsites bestaansrecht hebben die zelfreinigend vermogen hebben, deugdelijk onderzoek doen naar aangesloten klusbedrijven en het belang van de eindgebruikers voorop stellen. Bemiddelingssites die dit niet doen zullen mijns inziens op termijn geen kans van slagen en overleven hebben. Kwaliteitsvakman.nl heeft vooralsnog geen enkel teken van positieve goede wil getoond, vooralsnog beter even overslaan dus. Wie een betrouwbaar klusbedrijf zoekt heeft daarvoor prima alternatieven voor Kwaliteitsvakman.nl, ga voor jouw keuze naar Werkspot of Kluswebsite. Grotere kans dat je daar wel met een betrouwbare partij in contact komt.

Meer dan 10.000 Bouwtekeningen in één deal, profiteer direct!

Heb jij goede, duidelijke, overzichtelijke en gestructureerde bouwtekeningen nodig? Zoek je bouwtekeningen voor jouw klusproject of bouwproject? Wil jij tijd en geld besparen dankzij complete bouwtekeningen met handige stap voor stap gidsen en handleidingen die eenvoudig in gebruik zijn waardoor de bouwtekening geschikt is voor de startende klusser, gevorderde klusser of zelfs de timmerman met jarenlange ervaring? Freds Bouwtekeningen is een totaalpakket van maar liefst meer dan 10.000 gebruiksklare, out of the box kant en klare bouwtekeningen waar je binnen 5 minuten toegang toe kunt hebben voor een enorm scherpe prijs. Nu is ieder bouwproject binnen jouw handbereik, start met besparen, start met bouwen en klussen!

Stop met zoeken naar waardeloze gratis online bouwtekeningen die bijna altijd op een teleurstelling uitdraaien. Waardeloos omdat gratis bouwtekeningen meestal incompleet zijn, onjuiste afmetingen hebben, onduidelijke en onvolledige instructies bevatten en vaak slechts tot doel hebben een product te promoten. Kies voor het serieuze werk en kies voor Freds Bouwtekeningen voor slechts ◘ 47 eenmalig krijg je een leven lang toegang met jouw lidmaatschap!

Bekijk direct het aanbod van Freds Bouwtekeningen, bestel en krijg toegang

Wat is uw reactie?
Interessant
58%
Meh...
0%
Wat?
0%
Haat het
0%
Triest
33%
Proost!
0%
Agressie
0%
Gaap
8%
Woehoe
0%
Over De Auteur
André Kager
E-Commerce, Online en Internet specialist sinds begin 2003. Ruim 10 jaar ervaring als dienstverlener aan Bedrijven en Consumenten van klein MKB tot Multinationals. Passie voor Wordpress, SEO, Hosting, Online en Internet, E-Commerce en E-mail Marketing. Diensten gemakkelijker maken is king.
18Reacties
 • van der Linde
  4 januari 2016 op 20:18

  Geachte meneer Krager,

  triest hoe u deze goede, hardwerkende en betrouwbare man probeert kapot te maken. Zielige verhalen die onwaar zijn verzinnen, andere “gedupeerden” verzinnen. U leeft wel erg in een door u zelf verzonnen fantasiewereld of niet? Beste lezers van dit trieste en valse bericht, ik kan u zeggen dat ik deze vakman persoonlijk ken, en dat hij op geen enkele wijze aan dit walgelijke verhaal verbonden is. Hij is een eerlijke, hardwerkende, nette man waarbij de klus pas af is als de klant 100% tevreden is,

  • 4 januari 2016 op 21:25

   LS: Ik heb getwijfeld of ik deze reactie moest toelaten. Toch wil ik objectief zijn en als iemand het voor de “vakman” ProVakman of Duresa Allround Klusbedrijf wil opnemen dan sta ik daar voor open. Ik ben het absoluut ten zeerste oneens met de inhoud van de reactie die zeker niet als betrouwbaar beschouwd moet worden vanwege de eenzijdigheid en het feit dat het vooral om een mening gaat die nergens mee gestaafd wordt.

   Zoals ik u in een e-mail heb laten weten leef ik allerminst in een eigen fantasiewereld als het om dit onderwerp gaat. Vele reacties heb ik gehad van echte slachtoffers dat zijn feiten die ik niet wil ontkennen. Van mij mag u dat doen maar ik hoop van harte dat u daar niet op terug hoeft te komen. Zoals ik u ook schreef ben ik blij dat u in elk geval een positieve ervaring heeft, daarom ook plaats ik de reactie. Het is niet relevant of ik uw mening hoogst twijfelachtig en onbetrouwbaar vind, u mag vinden wat u wilt. Ik kan slechts hopen dat er ook echte mensen met een echte positieve ervaring zijn waar een klus naar tevredenheid, volgens afspraak werd afgerond.

   Voor alle duidelijkheid, ik probeer niemand kapot te maken. Ik heb slechts geschreven over waargebeurde feiten en wel een uiterst beperkt deel daarvan. Ik heb niemand persoonlijk benoemd, uitsluitend feiten en situaties. Met alle informatie die ik ondertussen heb had ik een compleet boek kunnen vullen, ik heb ervoor gekozen dat niet te doen.
   Zoals ik in bovenstaand artikel ook duidelijk vermeld was ik reeds gestopt met over dit onderwerp, deze “vakman”, te schrijven. Doordat nieuwe slachtoffers zich melden voelde ik mij genoodzaakt er opnieuw een artikel aan te wijden.

   Het is aan een ieder om zelf iets van zijn of haar leven te maken. Die keuze heb je in eigen hand maar doe het in elk geval. De meeste mensen kiezen voor een eerzaam, deugdzaam en eerlijk bestaan van hard werken. Dan kan men zichzelf oprecht in de spiegel aankijken. Helaas kiezen sommigen een andere weg. Verwijt mij dat niet, neem dat diegene kwalijk die dat pad volgt!

   P.S. KVK nr Duresa Allround Klusbedrijf: 62312383 dit is exact hetzelfde nummer als ProVakman gebruikte. Alleen de handelsnaam en vestigingsplaats zijn gewijzigd. Zelfde rechtsvorm, eenmanszaak.

  • S.E.
   4 januari 2016 op 21:52

   Vakman? Die oplichter bedoelt u?
   Ongelofelijk hoe u het voor deze oplichter opneemt.
   Totdat u een paar duizend euro kwijt bent aan deze oplichter die mensen in puinhoop achterlaat.

   Drie verschillende bedrijven gehad in twee jaar tijd. Hij laat sporen van oplichting achter en begint gewoon weer van voor af aan.
   Geen vaste woon of verblijfplaats omdat de Belastingdienst ook naar hem op zoek is vanwege tienduizenden euro’s aan schulden.

   Wat heeft hij u betaald om deze recensie te plaatsen?

 • 4 januari 2016 op 21:59

  Voor alle duidelijkheid in het handelsregister nog eens het KVK nummer van Duresa Allround Klusbedrijf opgezocht, het kvk nr is:
  62312383
  Dit is exact hetzelfde nummer als dat van ProVakman. Wat gewijzigd is, zijn de handelsnaam en de vestigingsplaats. Het is één en dezelfde rechtspersoon, eenmanszaak. Er vindt dus absoluut geen verwisseling van personen of iets dergelijks plaats, gewoon een nieuwe naam en zelfde betreurenswaardige werkwijze. Ik zou willen dat het anders was maar helaas.

 • S.G.
  22 april 2016 op 16:51

  Wat een drama heeft Jerry Rosa bij mij veroorzaakt. Deze man is gewoon niet in staat om een klus volgens afspraak op te leveren. Hij komt en gaat wanneer het hem uitkomt en als je probeert afspraken met hem te maken, lapt hij dit aan zijn laars en wordt de stemming grimmig. Duizenden Euro’s lichter, slapeloze nachten en een onafgemaakt project was het resultaat. Had ik dit allemaal van te voren geweten, dan was ik nooit, maar dan ook nooit met hem in zee gegaan. Waar “Van der Linde” zijn ervaringen op baseert is mij een raadsel. Ik ben met meerdere gedupeerden in contact geweest, waarbij het vrijwel allemaal hetzelfde verhaal is.

  • 22 april 2016 op 21:09

   Het is inderdaad bijzonder treurig maar helemaal zijn stijl zoals je het schrijft is het heel herkenbaar zoals ik het inmiddels helaas vele malen gehoord en gelezen heb en Er lijkt geen eind aan te komen Zal justitie hem ooit stoppen

 • S.G.
  23 april 2016 op 13:06

  Wij hebben aangifte gedaan bij de politie. Daar werden we gelijk doorverwezen naar de recherche, omdat hij een bekende van van de politie is. De Officier van Justitie heeft de zaak onderzocht, maar kan niets doen met de aanklacht oplichting, aangezien hij zijn eigen naam en adres gebruikte. Enkele weken later deed de bewoonster van dat adres aangifte, hij bleek daar niet eens te wonen. Bijzonder dat de politie deze aangiftes niet aan elkaar koppelt. Ik denk dat Tros Opgelicht effectiever omgaat met deze informatie.

  • 25 april 2016 op 08:41

   Dat klinkt helaas als een bekende, veelvuldig toegepaste werkwijze. Zo gaat het steeds. Vanaf ander adres bij nieuwe vriendin of gewoon lukraak gekozen adres opnieuw toeslaan met deze praktijken. Legio voorbeelden van mensen die zo in ellende achter blijven. Merkwaardig dat officier van justitie beweert niets te kunnen. Er zijn diverse aangiftes tegen één en dezelfde persoon maar onder steeds wisselende handelsnamen. Het is eenvoudigweg een patroon.

 • Yuan
  1 september 2016 op 15:15

  Ik heb soortgelijke ervaring. Ik had wat klusjes te doen en vonden dit man (Jer Rosa R) op klusjesmannen.nl. De man werkte heel onprofessioneel, nam het grootste deel van het beloofde geld en laat een hoop werk onvoltooid. Wat meer is, laat hij zonder mijn sleutels terug. Ik voel me nu zeer onveilig en proberen om hem te contacteren om mijn sleutels terug te krijgen, maar hij veranderde zijn nummer en verdwijnt.

  • 12 september 2016 op 14:05

   Heel vervelend en je bent verre van de enige en ook helaas vast niet de laatste die door dit sujet opgelicht wordt. Vele anderen gingen je voor en op soortgelijke wijze. De handelswijze is heel herkenbaar zodra het grootste gedeelte van de buit voor mijnheer Rosa binnen is door middel van vooruit betaling of aanbetaling van de factuur of groot gedeelte daarvan verdwijnt hij als sneeuw voor de zon. Dan reageert hij nergens meer op en is geheel onbereikbaar voor jou als klant maar niet voor nieuwe klanten daarop is hij maar al te dol. De ergernis dat je dan met onvoltooid werk blijft zitten waarvoor je wel al fors hebt aanbetaald is groot weet ik uit eigen ervaring.

   Maar kun je er iets tegen doen?

   Jazeker kun je iets doen. In jouw geval kun je volgens mij in elk geval de volgende twee acties uitvoeren:
   1. Doe aangifte tegen deze “klusjesman”. Verwijs in je aangifte naar eerdere oplichtingsaangiftes die tegen deze klusjesman zijn gedaan aangezien dat er velen zijn zoals ook bij de politie bekend is. Lijkt mij toch dat zodra je meermaals gesommeerd hebt je sleutels terug te bezorgen dat om diefstal o.i.d. gaat. Hier lees je hoe je aangifte kunt doen.
   2. Neem contact op met de website waar je hem gevonden hebt, in dit geval “klusjesmannen.nl” en beweeg de beheerders van de website ertoe om deze notoire oplichter uit hun database te verwijderen. Je gaat er toch vanuit dat zo’n website geen platform voor oplichters wil zijn en geen podium wil bieden aan fraude.

   In verband met de afgifte van sleutels die je niet terug krijgt raad ik toch aan je cilinders in de sloten te vervangen door andere cilinders zodat hij er niet meer in kan. Je wilt toch niet op een dag thuis komen en meemaken dat je huis leeggeroofd is? Zolang de sleutels niet in je bezit zijn is dat een soort constante bedreiging die boven je hangt dat er zomaar een onfrisse, onwelkome gast met slechte bedoelingen in je huis kan staan. Een snelle zoekactie op google naar de naam van deze “klusjesman” zal je veel extra duidelijk maken zoals bijv. hier en in een filmpje of een ander filmpje. Volledige naam Jerson Resiquio Rosa.

 • pehlert
  26 september 2016 op 12:52

  De reviews op de website van Kwaliteitsvakman.nl zijn een wassen neus. Ik heb op hun site geen enkele slechte review kunnen vinden. Een slechte review die ik zelf had geschreven voor 1 van hun leden (zo objectief mogelijke en gebaseerd op feiten) is nooit geplaatst.

  • 26 september 2016 op 14:48

   Daar stem ik volmondig mee in. Voor het geval zoals beschreven heb ik met kwaliteitsvakman contact opgenomen. Althans ik heb geprobeerd contact op te nemen. Nooit heb ik een reactie gekregen.

   Conclusie? Kwaliteitsvakman.nl is GEEN betrouwbaar en/of objectief bemiddelingsplatform. Het kan als zodaning niet serieus genomen worden aangezien het enige doel financieel gewin is en de betalende klant (adverteerder) zoveel mogelijk te behagen. Mijden dus.

   Ook het punt van niet geplaatste reviews op kwaliteitsvakman.nl is heel herkenbaar. Iemand die zich ook bij mij gemeld heeft met een ervaring met het probleemgeval had geprobeerd een laat ik zeggen “niet vleiende” (maar objectieve) review te plaatsen. Resultaat=verwijderd/niet geplaatst. Zelf heb ik het ook geprobeerd met hetzelfde resultaat.

   Laat er geen misverstand over bestaan dat een review systeem uitsluitend nuttig, informatief en vooral waardevol is als alle kanten belicht mogen worden. Zowel positief als negatief. De wereld is geen glanzende glazen bal, schitterend vol geluk. Beide kanten of je nu uitsluitend positief of uitsluitend negatief toelaat is minstens even fout. Dat is niet eerlijk, niet objectief en vooral niet representatief.

 • S.E
  28 december 2016 op 16:15

  Zoals ik dus hier lees is Jerson nog steeds bezig met zijn praktijken. BIZAR! Jerson als je dit leest: ik wacht nog steeds op mijn 2000 euro. Er komt een dag en dan loop je tegen de lamp.

  Is er iemand die een recent telefoonnr heeft?

  • 28 december 2016 op 16:26

   Ja en met de medewerking van Kwaliteitsvakman. Een website die nota bene reclame maakt in RTL4 klus programma’s. Zo gek had ik het niet kunnen verzinnen. Ik zal er nooit een klusser op regelen, nooit.
   Een telefoonnummer valt wel te krijgen als je op zijn profiel reageert of een klus plaatst of zo. Maar of het je iets oplevert…

   • S.E
    28 december 2016 op 16:30

    Bent u serieus? Bestaat zijn pagina op kwaliteitsvakman ngo steeds? Ik kan het niet vinden. Heeft u een link>?
    Ik vind het echt ongelofelijk dat dit maar een podium krijgt om door te blijven gaan. Afschuwelijk!

 • Ton Geerts
  7 maart 2017 op 17:58

  Wij zij zojuist in de clinch met Kwaliteitsvakman, omdat een dakdekker zich er op heeft geafficheerd met, naast het “eigen” keurmerk van de site, nog eens twee extra keurmerken (OnderhoudNL Garantie en Bouwgarant). Ik ben er vorige week achter gekomen, dat deze dakdekker totaal niet bekend is bij deze twee keurmerken. Daar keken ze even van op bij de kwaliteitsvakman. Maar op de eerste plaats betekent dit, dat ze totaal niet aan screening doen. Je noemt je gewoon vakman, schrijft je in, claimt een aantal kwalificaties, betaalt, en voila, je keurmerk. Sinds vanmorgen hebben ze bij de Kwaliteitsvakman die twee extra keurmerken weggehaald. Maar in de tenaamstelling stonden ze nog steeds gewoon vermeld. Dus een brief naar de Kwaliteitsvakman. En jawel, ook in de tenaamstelling hebben ze de twee vermeldingen weggehaald. That’s it. Geen repercussies. Is dat alles? Neen. De dakdekker claimt ook eigen leveringsvoorwaarden, die ter griffie gedeponeerd zouden zijn. Niet dus. Evenmin bij de Kamer van Koophandel. Heb ik de Kwaliteitsvakman ook geschreven.
  Maar ze doen er geen moer mee. Evenmin trouwens Vereniging Eigen Huis. Die zouden toch op moeten komen voor de bouwconsument, die een eigen huis bezitter tenslotte is.

  • 7 maart 2017 op 21:21

   Tip: Heb je ook die keurmerken die deze dakdekker voerde benaderd? Keurmerken zijn vaak beschermd en zijn meestal maar wat graag bereid misbruik hard af te straffen. Daar kun je dus zomaar iets mee bereiken, wellicht leggen ze de beunhaas een boete op of laten ze een advocaat schade door misbruik van hun merk te claimen. Mooi doel toch?

   Kwaliteitsvakman.nl… jouw ervaring is m.i. veelzeggend, maatgevend zou ik zeggen. Kwaliteitsvakman.nl heeft NIETS, maar dan ook echt helemaal NIETS op met ons consumenten. Weten hoe vaak ze naar mij toe gereageerd hebben of maatregelen hebben ondernomen? 1 (ÉÉN) Nnietszeggende reactie heb ik van deze boevenbende ontvangen. 1 hol antwoordt! Wel één leesbevestiging. En ik zeg je dat er meer dan reden genoeg was om juist wel te reageren en in gesprek te gaan. En de klacht serieus te nemen maar daar hebben ze nogal wat moeite mee. Kwaliteitsvakman.nl maakt heel graag duidelijk dat hun primaire belang is bij hun klanten de zogenaamde “Vakmannen”. Aan screening doen ze inderdaad niet, 0,0. De screening die ze doen is in de vorm van een factuur, als de “vakman” die betaald is het voor hun een echte “vakman”. Maar die werkwijze is werkelijk een grof schandaal. Het maakt m.i. Kwaliteitsvakman.nl medeplichtig indien consumenten opgelicht en/of belazerd worden door een “vakman”. En dat dit gebeurd is buiten iedere twijfel verheven. Probleem voor consumenten dat Kwaliteitsvakman.nl screening nalaat is dat het gajes dat elders niet door de screening/controle komt op Kwaliteitsvakman.nl ineens een serieuze “vakman” is. Dat is wel heel bijzonder. Iemand wordt elders van het platform afgelazerd omdat hij/zij niet deugt en mensen oplicht en tilt en komt er bij de idioot op de hoek gewoon weer op het platform omdat die slechts één enkel belang heeft, eigen belang.

   Ik raad aan om in het vervolg Werkspot te overwegen. Zij doen WEL aan screening en controle, zij stellen wel echte eisen aan hun leden. Niet alleen een betaalde factuur volstaat voor hun. Maar behalve dat heb ik ook de positieve ervaring dat zij wel zeer snel proactief met mij gingen communiceren op weg naar een oplossing. En de halve gare waar ik over schreef die werd er bij hun ook afgegooid. Daarom ook heb ik op mijn site wel een POSITIEF stuk aan Werkspot gewijd. Omdat Werkspot anders dan Kwaliteitsvakman.nl wel belang hecht aan de positie van haar gebruikers, de consument. Uit mijn ervaring blijkt natuurlijk wel dat ook op Werkspot rotte appels eventueel kunnen voorkomen al is het een feit dat ze na mijn melding beloofd hebben de screening verder te intensiveren. Door bijv. niet éénmalig bij aanmelding te screenen maar terugkerend.

   En ondertussen jezelf maar ergeren aan die irritante TV reclames / product sponsoring op RTL door Kwaliteitsvakman.nl. Zo gek kan het dus zijn.

   Ik geef je groot gelijk dat je zorgt dat de beunhaas niet in de gelegenheid wordt gesteld anderen ook te benadelen. Het zegt voldoende over die persoon dat hij onterecht met allerlei keurmerken loopt te zwaaien die hij niet heeft.

   Ik vind het treurig dat er op dit gebied nog altijd zoveel beunhazerij mogelijk is al heeft het vanuit Kwaliteitsvakamn.nl natuurlijk ook met een stuk moreel fatsoen te maken. Je hoeft niet te wachten tot de overheid oplegt wat je als vergelijker/bemiddelaar moet hanteren als gedragsnorm. Het verdient waarschijnlijk lekker op deze manier.

 • Ton Geerts
  8 maart 2017 op 15:43

  Er is nieuws. De sector heeft vandaag vergaderd, en er is besloten, om de bewuste vakman alsnog te deactiveren. Tot vandaag was het op de hun site zo’n beetje pingpongen met de betrokkene; erop, eraf. Zoals gezegd, eerst dus met drie keurmerken, daarna er voorlopig af vanwege een negatieve beoordeling door een andere consument, na mijn melding er weer op met enkel nog hun eigen keurmerk, nu dus voorlopig echt afgevoerd. Ik heb die andere twee keurmerken ook gecontacteerd. Alleen ze deden er niks mee, omdat beide keurmerken niet werden opgevoerd op de eigen site van de vakman. Feit blijft wel, dat op dat moment beide keurmerken nog wel gewoon op de site van de Kwaliteitsvakman stonden. Maar nu dus niet meer. Afgezien daarvan: Vooral in de dakdekkersbranche is het een jungle. Geen relevante brancheorganisatie, zoals bv. voor glaszetters, schilders, timmerlieden, metselaars, installateurs. Een mooi project voor de sector zou ik zeggen. Maar voorlopig nog niet, kennelijk. Groeten.

Geef een Reactie

20 + twaalf =