Actueel
Nu Gelezen
Waandenkbeelden en het ultieme schuld afschuiven van onze moslimjeugd
0

Waandenkbeelden en het ultieme schuld afschuiven van onze moslimjeugd

door André Kager19 november 2015
Onbegrijpelijk hoe in ons vrije land met alle geboden kansen toch zoveel jongeren met dergelijke gedachten rondlopen. zoveel weerstand en onbegrip tegen het vrije westen waarin zij zelf leven en van profiteren en genieten. Onbegrijpelijk.

Bijzonder confronterend om afgelopen zaterdag zo rechtstreeks het extreme maar vooral domme, verwerpelijke gedachtegoed en meningen van nota bene in Nederland geboren en getogen moslim jeugd te ervaren. Het verbaasd mij niet dat jongeren met een islamitische achtergrond deze uitlatingen doen. Het verbaasd mij wel dat dit in alle openheid in een Whatsapp groep van de klas van mijn dochter gedaan wordt. Alsof het doodnormaal is dat je er zulke infantiele ideeën en meningen op na houdt. Je leeft in vrijheid man denk verdomme eens na!

“Ff voor de duidelijkheid IS word betaald door amerika en die betalen ook terroristen dus eigenlijk heeft Amerika parijs aangevallen”
De reacties?
“ja”
“klopt”
“ismo”
“wollah erl”
“idd”
“en iedereen heeft het over Parijs maar hebben jullie al gekeken naar Iran,afganistan,palestina, en syrie”
“dm”
“juist”
“Whahaha aimane ismo”
“is zijn geen moslims ze doen ze voor als moslims”
“wie nie geloven wil hoeft nie”
“Obama heeft IS opgeticht”
“juist”
“IS maakt de moslims belachelijk om voor te doen als moslims. Terwijl ze dat niet zijn”
“obama laat IS parijs aanvallen”
“idd”
“ISIS zijn geen moslims”
“om dan zogenaamd te helpen”
“terwijl hun dat zelf hebben gedaan” Debiele denkbeelden in Whatsapp groepsgesprek geciteerd inclusief de spelfouten.

Het Whatsapp gesprek werd gevoerd in een groepsapp van de klas van mijn dochter. Wat mij onder meer schokt is de verwijzing door een meisje die medestander is van het verwerpelijke gedachtegoed naar “Afghanistan”. Als vrouw zou je Afghanistan bepaald niet als voorbeeld moeten nemen. Ok, ik begrijp dat de overheersing van de Taliban was van voordat deze kinderen geboren waren. Dat wil niet zeggen dat ze hun geschiedenis niet zouden mogen kennen als ze het allemaal zo goed weten. De Taliban onderdrukten een heel land, Afghanistan, maar vooral ook vrouwen! Vrouwen mochten niet naar school bijvoorbeeld en hadden dus geen enkel recht op een fatsoenlijke opleiding of toekomst. Als vrouw was je in Afghanistan het bezit van een man, louter bedoeld om kinderen te baren, het huishouden en natuurlijk voor sexueel gerief van de man. Zeker niet iets om als vrouw naar terug te verlangen me dunkt.

Het aloude liedje uit de mond van enkele 12 of 13 jarigen. Tieners die in Nederland opgroeien, een degelijke opleiding krijgen en desondanks dit soort dingen roepen. Gewoon keihard ontkennen dat IS moslims zijn terwijl IS zichzelf duidelijk als de ware moslims zien en dat luid en duidelijk propageren. Dat ISIS vinden dat zij en alleen zij de ware moslims zijn valt niet te negeren nota bene, daar doen ze in extremis hun uiterste best voor. Het domme is nota bene dat IS tegen alles is dat zich niet aan hen onderwerpt moslim of niet moslim. Je bent voor of tegen, een middenweg is er niet. IS maakt het zelf duidelijk genoeg, mensen die hun waarden niet aanvaarden slachten ze af dat doen ze al op beestachtige wijze met moslims in de landen waar ze actief zijn. Een bijzonder triest feit.

Dan weer die o zo bekende vinger die wijst naar Amerika als schuldige. Het o zo bekende complot denken met Amerika en het westen als enige en ultieme schuldige vijand. Ontkennen en wijzen naar een ander is blijkbaar eenvoudiger dan de enige echte waarheid inzien. Maar die waarheid wil je natuurlijk niet zien, die is te confronterend. IS is nota bene uit op de totale vernietiging van Amerika en het westen. Totale vernietiging met alle gevolgen van die en alles wie in de weg staat. Wil jij in vrijheid kunnen blijven leven en zelf je mening kunnen blijven geven dan moet je stoppen met dit soort idiote denkbeelden. Dan zul je de ware schuldigen moeten aanwijzen en dat zijn de zelfbenoemde ware moslim extremisten van IS die een ware extreme barbarij volgens middeleeuws motief nastreven.

Wil je in vrijheid leven en het recht op zelf beschikking houden? Wil je naar school kunnen gaan en een goede opleiding kunnen volgen? Wil je naar een café of restaurant kunnen gaan? Wil je niet dat je dochter of zus verkocht wordt als sexslaaf en stelselmatig verkracht wordt? Wil je zelf kunnen beslissen wat je zegt en denkt? Wil je geloven waarin je wilt, of je nu moslim, katholiek, joods, boeddhist of atheïst bent? Wil je zelf bepalen of je een baard laat groeien? Wil je dat vrouwen dezelfde rechten hebben en ook kans op een goede toekomst hebben dankzij bijvoorbeeld scholing? Verwerp dan die ideeën massaal en help mee aan het in stand houden van een vrije en democratische samenleving waarin we met zijn allen met elkaar samen leven. Of we nu moslim, christen, jood of atheïst zijn, het begint bij het feit dat we allemaal mensen zijn met het recht om in vrijheid te leven. Spreek je zelf uit voor vrijheid!

Wat mij zo verbaasd is dat dit leerlingen zijn met een getest IQ dat minimaal boven de 130 is. Ergens in hun schoolcarriere is het IQ van deze leerlingen onderzocht en is vastgesteld dat er sprake is van een hoog IQ. Dat is noodzakelijk aangezien het gaat om een VWO top klas waar je uitsluitend in terecht kunt komen als je beschikt over bewezen intelligentie en capaciteiten. Juist van dergelijke slimme kinderen zou ik nu verwachten dat zij zelf een eigen, onafhankelijke eerlijke mening kunnen vormen. En juist niet dat ze rondlopen met verwerpelijke, onzinnige gedachten die op niets gebaseerd zijn. Gedachten die ze mogelijk ergens hebben opgepikt en klakkeloos als waarheid aanvaarden. Zijn dit de vrije onafhankelijke denkers van de toekomst? Zijn dit onze wetenschappers van de toekomst? Kom op, jullie kunnen beter.

Gelukkig was de schoolleiding het met mij eens dat deze verwerpelijke, verachtelijke uitlatingen niet door de beugel kunnen. Het getuigt van leugenachtig waangedachten in complottherieen, alles om maar te kunnen zeggen dat de moslims niet fout zitten en de ander schuldig is. Het hoofd van de afdeling heeft nadat ik en de assistent mentor melding gemaakt hadden van deze berichten direct de klas bezocht. De klas duidelijk gemaakt dat dit soort gesprekken en meningen niet door de beugel kunnen en niet getolereerd worden. Volledig terecht.

Inderdaad een felle titel voor dit artikel. Maar hoe kun je ook anders als je letterlijk rechtstreeks geconfronteerd wordt met de achtelijke waanzinnige reacties van jeugdigen van islamitische komaf. Het is helaas het standaard denken en het altijd maar weer afwijzen van schuld. Altijd maar weer wijzen met de beschuldigende vinger naar de ander. Ik vind het stuitend, schokkend en begrijp niet waarom deze mensen niet gewoon hier in vrijheid met ons willen leven.

En hoewel op vrijdag direct onze landelijke media in het programma Pauw alweer propageerden dat we nu niet over moeten gaan tot het Wij-Zij denken zijn deze uitingen een ultiem voorbeeld van Wij-Zij denken. Bij Wij-Zij denken doelen de linkse media en politici altijd op Wij(Autochtonen)-Zij(Allochtonen). Het is een soort angstdenken dat de allochtone groep toch alsjeblieft niet als slecht weggezet moet worden, zielig gevonden moet worden en gepamperd moet worden. Echter, het is toch zo ondertussen nu wel eens duidelijk dat er nu juist een tegengesteld denken is? Een duidelijk Wij-Zij denken vanuit allochtone, islamitische hoek. Een denkbeeld met meningen en uitingen die niet gericht zijn op een Wij beeld van een allesomvattende “multi-culturele” samenleving maar een Wij-Zij samenleving van medestanders en tegenstanders.

Geboren in Nederland, levend in vrijheid en democratie. Dan groei je op in een land waar je kunt ervaren hoe aangenaam het is om in vrijheid te leven en er een eigen mening op na te kunnen houden. Ontwikkel die eigen mening dan ook als je daar de intelligentie voor hebt. Ga je gedragen als in allereerste plaats de Nederlander die je bent, gedraag je vrij en onafhankelijk. Gedraag je met verantwoording en besef dat je zelf verantwoordelijk bent voor je eigen toekomst. Maak iets van je leven want dat moet je zelf doen. Verwacht niet dat een ander iets van jouw leven maakt. Wie hier geboren is, woont of leeft heeft dezelfde kansen, rechten en plichten als iedere andere Nederlander. Dat maakt niet uit welk geloof je aan hangt. Leef met elkaar, niet tegen elkaar en maak iets van je leven. Strijdt tegen extremisme, welk extremisme dan ook. Aanvaard terreur niet of het nu moslim terreur is of niet als het terreur is moet je dat eenvoudigweg uitspreken dat we dat hier en nergens niet accepteren.

Wat is uw reactie?
Interessant
0%
Meh...
0%
Wat?
0%
Haat het
0%
Triest
100%
Blij
0%
Agressie
0%
Lachen
0%
Gaap
0%
Woehoe
0%
Over De Auteur
André Kager
E-Commerce, Online en Internet specialist sinds begin 2003. Ruim 10 jaar ervaring als dienstverlener aan Bedrijven en Consumenten van klein MKB tot Multinationals. Passie voor Wordpress, SEO, Hosting, Online en Internet, E-Commerce en E-mail Marketing. Diensten gemakkelijker maken is king.
Reacties

Geef een Reactie

zestien − twaalf =