Actueel
Nu Gelezen
2 Geüniformeerde agenten aanwezig bij raadsvergadering in Schagen. Schagen, inderdaad.
0
Blijkbaar is het modern om agenten preventief maar in te zetten als het over vluchtelingen gaat. Kennelijk gaat men er bij voorbaat maar vanuit dat dit onderwerp niet op een normale wijze met argumenten besproken kan worden. Nu dus ook in Schagen.

Wat een treurigheid, wie verzint zoiets nu? 2 Geüniformeerde agenten bij een raadsvergadering in Schagen. Ja, in Schagen! 2 Agenten aanwezig, duidelijk zichtbaar. En waarom? Nergens om. Omdat kennelijk het bestuur in Schagen zich gek laat maken door eenzijdige berichtgeving. Alsof het overal een gekkenhuis wordt als het over vluchtelingen gaat. Er wordt maar vanuit gegaan dat er kans is op agressie. In Schagen me dunkt. Natuurlijk waren er tegenstanders maar die hebben te veel fatsoen om anders te doen dan hun gerechtvaardigde ongenoegen te uiten, met woorden. Die mensen weten ook dat er toch niet geluisterd wordt. De besluiten waren toch al genomen en werden toch wel doorgedrukt. Zo treurig 2 agenten onnodig bij een raadsvergadering, de tijd van deze collectief betaalde agenten had vast beter besteed kunnen worden.

De burgemeester van Schagen heeft het in de krant over excuses aan de bewoners van Petten. Vanwege foutieve informatievoorziening. Zou het gewoon een vooropgezet plan zijn geweest vraag ik me af. Hups, een zachte landing maken en dan nog eens met een nieuw getal komen van nog eens 75 erbij. Wat moet je met zulke onzin, waarom niet gewoon in één keer met de juiste en eerlijke informatie komen. Ik krijg toch het idee alsof de inwoners van Petten en daarmee Schagen een soort van voldongen feit gepresenteerd krijgen.

De mensen uit Petten die zich zorgen maken over hun dorp dat net een nieuw gezicht heeft gekregen en met nieuw elan de toeristen zou gaan verwelkomen. Die mensen die de moeite nemen naar een raadsvergadering in Schagen te komen om hun onvrede met argumenten kracht bij te zetten. Die worden geconfronteerd met de onnodigheid van de aanwezigheid van agenten bij een raadsvergadering. Dat ze het wel even weten dat de gedachte kennelijk is dat ze agressieve neanderthalers zijn die de boel eens even flink op zijn kop zouden zetten. Dat ze gewoon het woord wilden en hun ongenoegen kenbaar wilden maken dat was kennelijk geen optie.

Op de burelen van de Schager Courant zal het raadsbesluit van Schagen vast warm ontvangen zijn. Met verbazing heb ik de afgelopen weken de berichtgeving in de Schager Courant gelezen over de noodopvang van vluchtelingen. Alle objectiviteit had men laten varen, geen kritische noot viel te lezen. Wel de prachtige intermenselijke achtergrondverhalen, opiniestukjes en treurige columns. Een voorbeeld, natuurlijk.

Delano Weltevreden schrijft in zijn column dat hij nog nooit van de term economische vluchtelingen gehoord had. Dat schrijft voor een krant god betert. Twee zinnen verder schrijft hij dat hij begreep nadat hij opgezocht had wat economische vluchtelingen zijn hij erachter kwam dat Nederlanders dat ook en masse gedaan hadden. Nederlanders moeten dus niet zeuren, geen recht van spreken is de kern van zijn betoog. Zonder enige schroom trekt hij de vergelijking met de huidige economische vluchtelingenstroom uit achterstandslanden met een vooral Islamitische kernwaarde als achtergrond met Nederlanders die bijvoorbeeld naar Curaçao emigreerden. En het wordt nog afgedrukt ook! In een krant nota bene. Hoe schaamteloos naïef kun je zijn om dat zonder enige gene of terughoudendheid op te schrijven. Een columnist heeft creatieve vrijheid natuurlijk. Maar als je een serieus stukje schrijft en je kunt jezelf niet eens bedenken dat die situaties op kernpunten van elkaar verschillen dan sla je een enorme flater. Nederlanders die migreren naar het buitenland zoals het voorbeeld Curaçao, een prachtig voorbeeld, gaan daar naar toe om een nieuwe toekomst op te bouwen. Om hun dromen te verwezenlijken om een bijdrage te leveren aan de maatschappij. Dat zijn migranten, geen economische vluchtelingen. Nederlanders gingen niet naar Curaçao omdat ze het daar direct zoveel beter hadden vanwege bijvoorbeeld sociale voorzieningen. Daarvoor hoefden ze niet weg uit Nederland namelijk. Nederlanders die migreren moeten in hun nieuwe land hard werken om een toekomst op te bouwen en dat trek je dan gelijk met economische vluchtelingen? Genie. Een economische vluchteling komt hier naar toe uit economische, overwegend financiële motieven en dat is iets anders dan dat je emigreert en in een ander land hard werkt aan je toekomst en je steentje bijdraagt aan de maatschappij. Ik vond het ronduit onbeschoft om zo’n vergelijking in de Schager Courant te lezen, een redacteur kan ook adviseren nog eens na te denken over dergelijke inhoud.

Hoe dan ook Petten zal binnenkort 225 asielzoekers welkom mogen heten. Opvang op een locatie vlak naast een strandopgang. Dan zeggen de lokale politici dat dat geen problemen op zal leveren want overal worden vluchtelingen opgevangen, ook in andere landen waar toeristen vandaan komen. Duitsland bijvoorbeeld. Duitsland, en daar gaat het zo goed met de opvang van asielzoekers natuurlijk. Over de opvang in Duitsland zijn berichten in overvloed van verkrachting, prostitutie, vechtpartijen, onderdrukking en mishandelingen. En de Duitsers zelf die zijn er ook zo blij mee dus die staan straks ook vast te springen van geluk op de strandopgang in Petten. Helaas zijn er voorbeelden van plaatsen waar ook asielzoekers werden opgevangen naast een strandopgang, ook in Noord-Holland. Daar ging het zeg maar niet zo goed. Ik vraag me af of die politici die voorbeelden wel kennen of daar liever niet over horen. Hoe dan ook, het merendeel van de mensen is tegen en toch wordt het door de strot geduwd want we moeten natuurlijk wel barmhartigheid tonen.

Is er misschien één ding dat de Schager politici dan in elk geval wel kunnen garanderen? Dat vrouwen in de asielopvang in Petten niet misbruikt en onderdrukt worden en er geen kindbruiden naar de asielopvang in Petten geïmporteerd zullen worden. Een beschaafde stad en gemeente als Schagen mag dat soort zaken niet toestaan. Ondertussen ga ik er maar van uit dat de politie scherp zal toezien dat de veiligheid en leefbaarheid voor de inwoners van de regio gewaarborgd blijft.

De eigenaar van het pand Huis ter Duin in Petten ondertussen weet zich de komende drie jaar in elk geval verzekert van een goede, betrouwbare en zeker ook goed betalende huurder. Die kan uitzien naar een mooie huurvergoeding voor dit pand in Petten.

Wat is uw reactie?
Interessant
0%
Meh...
0%
Wat?
100%
Triest
0%
Proost!
0%
Blij
0%
Agressie
0%
Lachen
0%
Gaap
0%
Over De Auteur
André Kager
E-Commerce, Online en Internet specialist sinds begin 2003. Ruim 10 jaar ervaring als dienstverlener aan Bedrijven en Consumenten van klein MKB tot Multinationals. Passie voor Wordpress, SEO, Hosting, Online en Internet, E-Commerce en E-mail Marketing. Diensten gemakkelijker maken is king.
Reacties

Geef een Reactie

15 − negen =