Reviews
Nu Gelezen
Bluedio N2 bluetooth headset – sport headset – sweatproof – in ear headset Review
Beste Waarde
0
Een lichte, comfortabele bluetooth headset die je zonder hinder tijdens actief sporten kunt dragen.
Overzicht
Specificaties

Bluetooth version: V4.1
Frequency range: 2.4GHz-2.48GHz
Operating distance: up to 10m (free space)
Bluetooth profiles: A2DP,AVRCP,HSP,HFP
Standby time: up to 180hrs
Talk/music playtime: about 5 hours
Charging time: about 2 hours
Frequency response: 20Hz-20kHz
Operational temperature: -10 to 50°C
color :black white red blue

Details

Verkrijgbaar in diverse kleuren± zwart, wit, rood en blauw.

Functies

2 Multiknoppen. 1 knop voor uit/aan en gesprek aannemen/afbreken. 1 voor volume en verder/terug. Diverse andere functies onder de knoppen. Gesproken instucties bij koppelen en binnenkomende gesprekken en voice commands om bijvoorbeeld een gesprek aan te nemen. Sweatproof staat voor beter bestand tegen zweet, geen 100% garantie.

Gebruiksgemak

Eenvoudig te koppelen met bijvoorbeeld een Android smartphone. Prettig draagcomfort dankzij compact ontwerp en laag gewicht. Biedt langdurig gebruiksplezier door lange gebruiksduur en korte laadtijd.

Bouwkwaliteit

Degelijke bouwkwaliteit, geen instabiele of zwak aanvoelende knopjes of connectors. Prima kabels, niet te dun waardoor ze niet breken of snel aan draadbreuk onderhevig zijn. Goede oortjes.welke goed verbonden zijn met de kabels. De bluetooth unit is op degelijke wijze geïntegreerd in de kabel. Laadaansluiting goed afgedicht met siliconen dopje.

Inbegrepen

N2 Headset
Micro USB laadkabel
Handleiding

Fabrikant

Bluedio

Distributeur

DHGate.com

Levensduur

Bij zeer intensief gebruik ruim een half jaar. Bij minder intensief gebruik meerdere jaren mogelijk.

Gebruiksvriendelijkheid

Handzaam en erg eenvoudig in gebruik. Extra gebruiksvriendelijk is de gesproken Engelstalige feedback zoals "Your headset is connected" of "Say Yes to answer call or say No to reject". Eenvoudige bediening van de algemene functies middels de multifunctionele knoppen.

Pluspunten

De Bluedio N2 is uiterst compact en licht. Geen lange kabels die ergens moeten worden opgeborgen. Prettig draagcomfort dankzij minimale gewicht. Eenvoudig te koppelen en goed bereik. Degelijke bouw, voelt goed aan. Prima geluidskwaliteit. Siliconen oordopjes sluiten omgeving goed af. Geen ruis. Lange levensduur batterij 4 a 5 uur, korte laadtijd, lange standby tijd. Zeer scherp geprijsd.

Minpunten

Ondanks sweatproof toch defect na enkele maanden, zeker meer dan een half jaar, zeer intensief gebruik. Geen extra oordopjes bijgeleverd. Headset en bluetooth unit vormen één geheel wat zowel een voordeel als nadeel is, bijvoorbeeld kabeltje en oordopjes zijn niet vervangbaar.

Beoordeling
Ons Oordeel
Bezoekers Oordeel
Stem Hier
Kwaliteit
Betrouwbaarheid
Levensduur
Prijs/Kwaliteit
Pakketinhoud
Duurzaamheid (ECO)
Gebruik
Conclusie

De Bluedio biedt erg veel draagcomfort, is eenvoudig in gebruik en biedt een prima geluidskwaliteit. Een lange levensduur en korte laadtijd van de batterij zorgen dat je urenlang kunt genieten van geluid via de Bluedio N2 en deze ook snel weer geladen is. Ook bij erg intensief duursporten, met veel zweten, begeeft de Bluedio N2 het op een gegeven moment. De prijs gecombineerd met de degelijkheid en gebruiksgemak maken deze Bluedio N2 een aankoop die een aanbeveling meer dan waard is.

Ons Oordeel
Bezoekers Oordeel
U heeft dit beoordeeld
Bluedio heeft het, een erg compacte bluetooth sport headset die niet alleen erg licht en comfortabel is maar tegen zweet kan.

Bluedio N2 bluetooth headset sport sweatproofNiets zo fijn als tijdens jouw (individuele) sport je eigen muziek kunnen luisteren. Het werkt voor de meeste mensen erg motiverend om tijdens een fitness workout of bijvoorbeeld hardloop sessie naar hun eigen favoriete sound te kunnen luisteren. Er zijn vele bluetooth headsets op de markt die je zou kunnen gebruiken tijdens je workout. Probleem voor deze headsets is maar al te vaak dat zweten bij zo’n workout hoort en dat mag natuurlijk niet want daar kunnen bluetooht headsets doorgaans erg slecht tegen. Misschien ken je het probleem van het gebruik van een normale bluetooth headset tijdens je workout. Afhankelijk van de kwaliteit van de bluetooth headset en natuurlijk je trainingsintensiteit oftewel je zweetintensiteit houd je bluetooth headset het al dan niet enkele weken tot maanden vol. Hoe meer je zweet hoe eerder een normale bluetooth headset het opgeeft. En dat is vaak behoorlijk balen aangezien een bluetooth headset toch al snel enkele tientjes kan kosten.

Ook ik heb dit probleem aan den lijve ondervonden doordat ik veel train en daarbij steeds na enkele maanden afscheid moest nemen van mijn trouwe bluetooth headset van dat moment. Ik besloot op zoek te gaan naar een alternatief, een bluetooth headset die bestand is tegen zweet. Op DHGate.com vond ik de Bluedio N2 bluetooth sport sweatproof headset en ik besloot de proef op de som te nemen.

Sweatproof bluetooth headset Bluedio N2 besteld via DHGate.com

Via DHGate.com bestelde ik dus de Bluedio N2 bluetooth headset voor het geringe bedrag van slechts $ 14.40 inclusief gratis verzending naar Nederland (free shipping). Vanwege de bijna ongelooflijk lage prijs van slechts $ 14.40 inclusief verzending komen er verder ook geen invoerrechten bij. Voor die prijs kan ik wel een bluetooth headset uitproberen, ik was dan ook erg nieuwsgierig naar de geluidskwaliteit en bouwkwaliteit van de headset.

Doordat ik, zoals ik altijd doe, mijzelf verdiept had in de aankoop en het merk Bluedio wist ik dat ik van dit merk wel iets mocht verwachten. Mij hebben ze niet teleurgesteld.

Na een paar weken, bij free shipping via China post of Hongkong post moet je even geduld hebben, kwam de headset dan eindelijk aan. Mooi verpakt in een mooi vormgegeven retail verpakking. In de verpakking zat de Bluedio N2, een micro usb oplaadkabel en een simpele handleiding. Prima inhoud, precies wat ik ervan verwachten zou. De Bluedio N2 is extreem licht en compact en voelt degelijk aan. De bouwkwaliteit lijkt dik in orde, de multifunctionele knopjes voor volume harder/zachter of verder/terug en aan/uit of gespreksaanname voelen prima aan. De vormgeving is strak en ziet er goed uit. De micro usb laadaansluiting is afgedicht met een siliconen dopje zodat vocht niet gemakkelijk kan binnendringen.

Trendy en stijlvol

De Bluedio N2 ziet er trendy uit dankzij een moderne vormgeving. Doordat de Bluedio N2 in 4 verschillende kleuren verkrijgbaar is, is er altijd wel een kleur bij die bij jou past. Kies je voor wit, zwart, rood of blauw de N2 past bij jouw stijl.

De eigenlijke Bluedio N2 headset bestaat uit een in de headsetkabel geïntegreerde bluetooth headset unit. Je plaatst heel eenvoudig de in ear hoofdtelefoonpluggen in je oren en laat het kabeltje met de headset unit in je nek hangen. Verbazingwekkend dat Bluedio dit alles in zo’n klein en licht apparaatje heeft gekregen.

Het koppelen van de Bluedio N2 is even gemakkelijk als effectief. De multifunctionele aan/uit knop ingedrukt houden tot ik een toon hoor en dan is de Bluedio N2 klaar om te koppelen. In het menu van de smartphone kies ik nu onder bluetooth de Bluedio N2 die daar nu verschijnt. Zodra er verbinding is gemaakt met de Bluedio N2 vertelt de Bluedio N2 mij in het Engels “Your headset is connected”. Het koppelen gaat snel en probleemloos.

Ondanks het compacte formaat van de headset heeft deze toch een verrassend goed bereik, eigenlijk wat je van Bluedio zou mogen verwachten. Het bereik van bluetooth apparatuur is doorgaans maximaal 10 meter. 10 Meter haalt de Bluedio N2 niet maar wel ruim voldoende om je smartphone rustig weg te leggen tijdens je workout op afstand van de Bluedio N2. Je kunt je op een comfortabele afstand rond je smartphone bewegen met je Bluedio N2 binnen de beperkingen van Bluetooth bereik.

Het draagcomfort van de Bluedio N2 ervaar ik als erg prettig. Aan het gebruik van in ear siliconen oordopjes ben ik al gewend dus dat is niet nieuw voor mij, deze siliconen oordopjes sluiten de omgeving goed af, iets om rekening mee te houden. Tijdens mijn activiteiten ondervind ik totaal geen hinder van de Bluedio N2, ik merk nauwelijks dat ik een bluetooth headset draag wat ik als erg prettig ervaar. Wat betreft laadcapaciteit is de Bluedio N2 snel geladen in 1.5 a 2 uur laden en de capaciteit van de batterij is uitstekend te noemen gezien het uiterst kleine formaat van de N2 met zo’n 4 tot 5 uur luisterplezier afhankelijk van de standby tijd en de tijd tussen het gebruik door genomen.

Tenslotte…

De Bluedio N2 heeft mij gedurende enkele maanden vele uren luisterplezier tijdens het sporten gegeven. Gedurende die maanden was de Bluedio N2 sweatproof. Of de Bluedio N2 ook echt effectief sweatproof is blijft voor mij nog omringt met enige twijfel. Uiteindelijk is de Bluedio N2 defect geraakt, ik vermoed dat zweet hier de oorzaak van is. Dan rest de vraag is hij echt sweatproof of beperkt sweatproof en is het defect raken voornamelijk te wijten aan mijn intensieve gebruik. Hoe dan ook de Bluedio N2 biedt je vele uren langer ongestoord luisterplezier dan een headset welke niet het predicaat sweatproof heeft daarvan ben ik overtuigd. Dat maakt zeker gezien de prijs de Bluedio N2 een uitstekende aankoop als je een bluetooth headset van goede kwaliteit nodig hebt. Sport je zeer intensief dan zal de Bluedio N2 wellicht het ook na een half jaar of langer op kunnen geven, sport je minder intensief bijvoorbeeld 2 uur per week dan zal hij naar ik verwacht enkele jaren zelfs mee kunnen gaan.

Bluedio N2 bluetooth headset sport sweatproof

Heb jij een YouTube kanaal? Boost je YouTube video!

Zorg dat je YouTube video populair wordt. Geef jouw YouTube populariteit en YouTube views een enorme boost met het Youtube All In One Pakket. Maak nu ook snel jouw YouTube video populair en vergroot de populariteit van jouw YouTube kanaal.

Wat je krijgt met dit pakket: 20.000 kijkers, 50 likes, 15 reacties, 15 abonnees en 10 favorieten voor de prijs van 57 Euro. Enorm veel waarde voor een opvallend lage prijs. Echte, bestaande accounts van echte mensen geven waarde aan jouw video en maken deze populair. Wordt gezien op YouTube, wordt gevonden, wordt interessant, deze service doet het werk voor jou. Jij het filmpje wij helpen met de groei van jouw populariteit en exposure.

Deze service bouwt jouw imago en aanzien verder op, het verbetert jouw ranking in de resultaten op YouTube. Een populaire video wordt gezien en gevonden en zorgt er bovendien voor dat jouw kanaal en toekomstige video´s´ook goed naar voren komen. Mensen zullen jouw video´s´waarderen doordat anderen deze als waardevol en populair hebben aangemerkt.

Bestel Nu Direct of lees meer informatie over het YouTube pakket

Wat is uw reactie?
mmm Liefde
0%
Interessant
0%
Haat het
0%
Proost!
0%
Blij
0%
Cool!
0%
Koffietijd
0%
Gaap
0%
Over De Auteur
André Kager
E-Commerce, Online en Internet specialist sinds begin 2003. Ruim 10 jaar ervaring als dienstverlener aan Bedrijven en Consumenten van klein MKB tot Multinationals. Passie voor Wordpress, SEO, Hosting, Online en Internet, E-Commerce en E-mail Marketing. Diensten gemakkelijker maken is king.
Reacties

Geef een Reactie

Kwaliteit
Betrouwbaarheid
Levensduur
Prijs/Kwaliteit
Pakketinhoud
Duurzaamheid (ECO)
Gebruik

twaalf + 10 =