Actueel
Nu Gelezen
Afgetrapt met Reviews op akager.nl, eerste review: TomTom GPS Navigatie Traffic Go Mobile Android App!
0

Afgetrapt met Reviews op akager.nl, eerste review: TomTom GPS Navigatie Traffic Go Mobile Android App!

door André Kager30 april 2015
De kop is er af! De eerste review geschreven, een lang gekoesterde wens is in vervulling. Lees hier waarom het de TomTom android app voor GPS navigatie is geworden. Lees de review om te ontdekken of je de TomTom app wel of niet moet kopen en waarom...

Waarover schrijf ik mijn eerste review op akager.nl? Dat is gelukkig iets waarover ik niet langer hoef te denken. De kop is er af nu ik de eerste review gepubliceerd heb. Het is een review over de “TomTom GPS Navigatie Traffic” TomTom Go Mobile Android app geworden. Uit de vele onderwerpen welke ik in mijn gedachten heb koos ik voor de TomTom GPS Navigatie Traffic omdat deze zeer recent vernieuwd is en ik deze zelf ook gebruik. Correctie probeer te gebruiken want dat is het eigenlijk meer. Voor dagelijks gebruik als loop of fiets navigatie heb ik de TomTom app aangeschaft om geen mobiele data te gebruiken voor navigatie. Weten of die keuze mij bevalt? Lees dan de volledige review.

Review: TomTom GPS Navigatie Traffic

Om een klein tipje van de sluier op te lichten: Medio 2014 lanceerde TomTom haar eerste Android GPS Navigatie app: TomTom GPS Navigatie en Kaarten. Een verzameling van versnipperde apps waarvan één voor BeNeLux, Europa, Europa + Oost Europa, enz, enz. Hoewel TomTom op dat moment al haar marktaandeel had laten opeten door concurrerende partijen als Sygic, Route66, Navigon en Google Maps vond TomTom het toch de moeite waard om de hoogste prijs voor haar product in de markt te berekenen. Zo kostte de TomTom Europa app maar liefst € 69.95! Dat was zo’n € 20 tot wel € 50 duurder dan de concurrentie om te zwijgen over het gratis Google Maps dat ook steeds beter wordt en momenteel gewoon erg goed is. Ik had net zoals velen vertrouwen in het merk TomTom en geloofde dat zij zoals te verwachten was de beste Android Navigatie app neer zouden zetten. Testen kon niet, het was kopen of de mazzel en probeer maar een andere.

Viel dat even tegen zeg! De eerdere TomTom Europa app deugde van geen kant en kende tal van beperkingen en integratieproblemen. Maar, is de nieuwe versie beter?
Ontdek het nu zelf!

Voor mij persoonlijk was er een extra motivatie om destijds de TomTom Europa app aan te schaffen naast het beperken van mobiel data kosten. Vanwege mijn visuele beperking maak ik gebruik van Google Talkback voor spraakweergave vanaf mijn android toestel. Compatibiliteit met Toegankelijkheidssoftware zoals Google Talkback is voor navigatie apps vaak een groot probleem. Zo is Sygic, in 2014 het meest verkochte navigatie app, totaal niet compatibel met Google Talkback waardoor Sygic totaal ontoegankelijk is voor mensen met een visuele beperking. Iets waar ze zich bij Sygic om kapot zouden moeten schamen. Ook Navigon kent vele beperkingen op gebied van toegankelijkheid, is wel toegankelijker dan Sygic maar nog altijd te ontoegankelijk voor gebruik door mensen met een visuele beperking. Route66 is prima toegankelijk maar te beperkt in functionaliteit aangezien ik niet slechts de automodus wil gebruiken. Ik heb in die tijd alle bekende navigatie apps gebruikt die gebruik maken van navigatie kaarten voor op de Micro-SD kaart, zo kwam ik uiteindelijk mede ook bij TomTom.

Nu ik mijn eerste review op akager.nl gepubliceerd heb ben ik natuurlijk benieuwd naar jullie feedback als lezers. Ik hoop op interactie zodat mijn bezoekers zelf ook hun stem op de app uitbrengen en daarmee de review nog waardevoller maken voor andere lezers. Veel plezier met lezen van mijn review en ik hoop dat je er iets aan hebt bij het maken van je keuze.

Help mijn blog in stand te houden, het kost je niets. Ik schrijf graag en vraag geen vergoeding of sponsoring. Misschien kun je af en toe eens op een advertentie klikken, kost je niets maar helpt mij.

Review: TomTom GPS Navigatie Traffic

Wat is uw reactie?
Interessant
0%
Meh...
0%
Wat?
0%
Geluk
0%
Proost!
100%
Blij
0%
Cool!
0%
Koffietijd
0%
Over De Auteur
André Kager
E-Commerce, Online en Internet specialist sinds begin 2003. Ruim 10 jaar ervaring als dienstverlener aan Bedrijven en Consumenten van klein MKB tot Multinationals. Passie voor Wordpress, SEO, Hosting, Online en Internet, E-Commerce en E-mail Marketing. Diensten gemakkelijker maken is king.
Reacties

Geef een Reactie

2 × 2 =