Actueel
Nu Gelezen
Vladimir Poetin over moslims en minderheden in Rusland
0

Vladimir Poetin over moslims en minderheden in Rusland

door André Kager3 oktober 2014

Op Worldunity.me las ik zojuist een bericht dat mij via Facebook onder ogen kwam. Er wordt opgeroepen om het te delen als je durft, geen probleem. Met een grote glimlach heb ik het gelezen.

Nee, ik ben zeker geen Poetin fan, verre van dat. Poetin vind ik een vreselijke ex-kgb/fsb-er die nogal grote territoriale frustraties heeft. Hij is allesbehalve vredelievend en heeft schijt aan grenzen, mensenrechten, vrijheid en vrijheid van meningsuiting. Tegenstanders laat hij gewoon in de bak kieperen en ex-kgb/fsb vriendjes zet hij doodleuk als zetbaas aan de kop van één of ander zogenaamd opstandelingenleger. Ondanks al mijn ergernis en verbazing over die man kan ik glimlachen en respect opbrengen voor de manier waarop hij met minderheden om gaat. Duidelijkheid voor alles zullen we maar concluderen.

Op 4 augustus 2013, Sprak de Russische president Vladimir Poetin de Doema (Russisch parlement) toe, en gaf een toespraak over de spanningen met minderheden in Rusland:

“In Rusland leven we als Russen. Elke minderheid, van overal, die wil leven in Rusland, om te werken en te eten in Rusland, spreekt Russisch, en moet de Russische wetten respecteren.

Als ze de sharia prefereren, en het leven leiden van een moslim, dan adviseren wij hen om naar die plaatsen te gaan waar dat is de staatswet. Rusland heeft geen islamitische minderheden nodig. Minderheden hebben Rusland nodig, en we zullen ze geen speciale privileges toekennen, of proberen om onze wetten te veranderen om beter bij hun wensen te passen.

Het maakt niet uit hoe hard ze roepen ‘discriminatie’. We tolereren geen gebrek aan respect voor onze Russische cultuur. We kunnen beter leren van de zelfmoord van Amerika, Engeland, Nederland en Frankrijk, als we willen overleven als natie. De moslims zijn die landen aan het overnemen en dat zal ze niet lukken met Rusland.

De Russische gewoontes en tradities zijn niet compatibel met het gebrek aan cultuur of de primitieve manier van sharia wetgeving en moslims. Wanneer dit eervolle wetgevend lichaam denkt aan het maken van nieuwe wetten, moet het in gedachten hebben de Russische nationale belangen voorop te stellen, in acht nemend dat de moslims minderheden zijn en geen Russen.”

Na afloop kreeg Poetin van de politici in de Doema een staande ovatie van vijf minuten. Kennelijk konden zij zich wel vinden in zijn woorden.

Ferme taal die je van onze leiders niet te horen zult krijgen. Onze leiders durven niet eens uit te spreken dat IS islamtisch is en beweren dat Islam vrede is. Van mij mogen ze, maar ik heb liever dat ze hun ogen openen.

Maar, om Poetin nu te zien staan op de lijst van genomineerden voor de Nobelprijs van de vrede is ook wel weer heel erg bizar.

Lees ook op WorldUnity

Wat is uw reactie?
mmm Liefde
0%
Interessant
0%
Meh...
0%
Wat?
0%
Haat het
0%
Triest
0%
Geluk
0%
Proost!
0%
Blij
0%
Cool!
100%
Agressie
0%
Lachen
0%
Koffietijd
0%
Gaap
0%
Halo
0%
Woehoe
0%
Over De Auteur
André Kager
E-Commerce, Online en Internet specialist sinds begin 2003. Ruim 10 jaar ervaring als dienstverlener aan Bedrijven en Consumenten van klein MKB tot Multinationals. Passie voor Wordpress, SEO, Hosting, Online en Internet, E-Commerce en E-mail Marketing. Diensten gemakkelijker maken is king.
Reacties

Geef een Reactie

3 × vier =