Actueel
Nu Gelezen
Ergernis over de ontoegankelijkheid van de NHD Digikrant app met een visuele beperking
0

Ergernis over de ontoegankelijkheid van de NHD Digikrant app met een visuele beperking

door André Kager3 oktober 2014

Aangezien ik mijn ergernis nauwelijks kan onderdrukken vond ik het hoog tijd voor een open e-mail aan HDC Media, uitgever van onder andere het Noordhollands Dagblad. De heldere geesten bij HDC Media hebben de app NHD Digikrant voor Android namelijk ontoegankelijk gehouden voor Google Talkback gebruikers. Dus kun je als visueel beperkte de traditionele krant op papier niet lezen denk je geholpen te zijn met een digitaal abonnement: NOT.

noordhollandsdagbladfpIk heb alles geprobeerd om iets door Google Talkback uitgesproken te krijgen van de NHD Digikrant app voor Android. Voor mij en vele andere Android gebruikers met een visuele beperking is dat de enige manier om de krant te kunnen lezen. Echter de NHD Digikrant lijkt niet compatible te zijn met Google Talkback, het ondersteunt het niet waardoor niets wordt uitgesproken. Dat verzin je toch niet in 2014? Wanneer je een digitale editie ontwikkelt is toch één van je prioriteiten als uitgever om zoveel mogelijk mensen te bereiken en zeker de krant beschikbaar te maken voor mensen die de traditionele papieren versie niet kunnen lezen. Niet voor HDC Media en het Noordhollands Dagblad, zij hechten daar kennelijk geen waarde aan.

Dus heb je een visuele beperking en kun je niet uit de voeten met het Noordhollands Dagblad in papieren formaat? Jammer dan, voor jou geen krant. Hierna volgt mijn e-mail aan HDC Media, uitgever van het Noordhollands Dagblad:

Beste medewerker/ster,

U zou zich als uitgever van het Noordhollands Dagblad werkelijk kapot moeten schamen. Ja, serieus ik kan niet anders concluderen.
Een fijne manier om een e-mail te beginnen? Nee, zeker niet. De enorm verbazingwekkende ervaring welke ik met uw NHD Digikrant app voor Android echter ervaar vindt ik werkelijk betreurenswaardig. Heel fijn, iemand nodigt mij uit het Noordhollands Dagblad uit te proberen. Leuk dacht ik, ik wilde al eens de digitale editie proberen. Dus op mijn Android toestel de app gedownloaded, ingelogd en ik dacht nu kan ik de volledige NHD lezen. NOT. Tot mijn grote verbazing is jullie app helemaal niet compatible met Google Talkback. Ik heb een visuele beperking en maak gebruik van Google Talkback die alles op het toestel uitspreekt behalve in jullie NHD Digikrant app. Dat is werkelijk zeer beschamend, een digitale editie maken en die dan ontoegankelijk houden voor visueel beperkten anno 2014. Ik vind het werkelijk onbegrijpelijk.

Het is voor mij als visueel gehandicapt persoon al vervelend dat ik de normale krant niet kan lezen maar daar kunt u natuurlijk niets aan doen. Maar dat niemand kennelijk op het idee is gekomen om de NHD Digikrant toegankelijk te houden voor iedereen, ook voor visueel gehandicapten vind ik nogal stuitend.

Normaal gesproken kan ik een heel begripvol persoon zijn, het lukt mij echter niet om hiervoor begrip op te brengen. Vandaar deze toon van mijn e-mail. Het belangrijkste doel van deze e-mail is mij hierover te beklagen en u er iets van te laten leren. ik hoop dat u en uw ontwikkelaars zorgen dat uw krant voor iedereen toegankelijk is, ook voor mensen met een beperking. In het jaar 2014 kan dat namelijk gewoon, daar is geen belemmering voor. Op onwetendheid en ondeskundigheid van de ontwikkelaar na dan.

Indien u van mening bent dat uw app wel degelijk toegankelijk is voor Google Talkback dan verneem ik dat graag en laat ik mij van harte overtuigen. In dat geval neem ik per dan bovenstaand terug. Uiteraard ben ik graag voor u bereikbaar.

Wat is uw reactie?
mmm Liefde
0%
Interessant
0%
Meh...
0%
Wat?
0%
Haat het
0%
Triest
0%
Geluk
0%
Proost!
0%
Blij
0%
Cool!
0%
Agressie
0%
Lachen
0%
Koffietijd
0%
Gaap
0%
Halo
0%
Woehoe
0%
Over De Auteur
André Kager
E-Commerce, Online en Internet specialist sinds begin 2003. Ruim 10 jaar ervaring als dienstverlener aan Bedrijven en Consumenten van klein MKB tot Multinationals. Passie voor Wordpress, SEO, Hosting, Online en Internet, E-Commerce en E-mail Marketing. Diensten gemakkelijker maken is king.
Reacties

Geef een Reactie

tien − 1 =