Actueel
Nu Gelezen
Open brief aan alle basisscholen naar aanleiding van lesmateriaal Albert Heijn voor Groep 8 – Jona Gold
0
Aanpassen tot we een ons wegen aldus de indoctrinatie van Albert Heijn.
Volgens Albert Heijn dient de meerderheid zich aan de minderheid aan te passen. Beschamend dat dit als lesmateriaal in Groep 8 gebruikt wordt.

Beste Schoolleiding,

Albert Heijn vond het noodzakelijk om een voorlichtingsfilmpje te maken. Ik persoonlijk vind het soort uitspraken dat wordt gedaan in het filmpje een schokkend soort indoctrinatie van kinderen. Ik hoop van harte dat dit soort boodschappen en argumenten nooit een onderwerp worden in lessen naar onze kinderen. Het deugt namelijk mijns inziens van geen kant en het dient bovendien geen enkel doel dat je de volgende uitspraken aan kinderen aanbiedt ter opvoeding:

“Je denkt na over je keuze. Bijvoorbeeld om geen varkensvlees op je broodjes op school te doen, omdat je weet dat er moslimkindjes in de klas zitten.” Aldus Albert Heijn lesmateriaal voor Groep 8


Ik vind het ronduit schokkend dat dit gepresenteerd wordt als lesmateriaal met een opvoedend doel naar onze jeugd. Het ergste vind ik dat ook het moslim kind in de klas totaal niet met zulke onzin gediend is. Hebben ze er om gevraagd? Willen ze wel dat je op die manier rekening met ze houdt? Waarschijnlijk niet. En als het al zo zou zijn dan vind ik het schokkend dat men dergelijke eisen durft te stellen. Het is dit soort vergelijkingen die de wederzijdse acceptatie op den duur kapot maakt.

Ben je het met mij eens dat dit soort onzinnig aanpassingsgedrag overbodig en onnodig is dan hoop ik dat je het in het team bespreekbaar maakt.

Ik hoop dat dit soort onzin nooit de norm wordt op onze school. Zodat er ruimte blijft voor ieder kind om zich samen met elkaar te ontwikkelen en ontplooien. Of het nu een autochtoon Hollands kind is of een “moslim” kind. Waarbij ik dat laatste onderscheid ook al verschrikkelijk vind. Wat kan mij het schelen waar je vandaan komt, wat je geloof of je oorsprong is, als je hier geboren bent ben je wat mij betreft ook gewoon Nederlander en dus feitelijk autochtoon. Ik begrijp niet dat mensen zich altijd maar in een soort apartheidscultuur laten drukken maar dit soort filmpjes draagt daar wel behoorlijk aan bij. Altijd maar die verschillen benadrukken en het zinloze aanpassen op gebieden waar geen enkele aanpassing nodig is.

Nu is het bijna 1 april dus het zou een geweldige 1 april grap geweest kunnen zijn. Ware het niet dat het filmpje op 05-04-2016 al geplaatst is op YouTube. Ik kan slechts hopen dat het een 1 april grap mag zijn.

Met vriendelijke groet,

Uw naam hier

Wat is uw reactie?
Interessant
0%
Meh...
0%
Wat?
0%
Haat het
0%
Triest
0%
Proost!
0%
Agressie
0%
Lachen
0%
Woehoe
0%
Over De Auteur
André Kager
E-Commerce, Online en Internet specialist sinds begin 2003. Ruim 10 jaar ervaring als dienstverlener aan Bedrijven en Consumenten van klein MKB tot Multinationals. Passie voor Wordpress, SEO, Hosting, Online en Internet, E-Commerce en E-mail Marketing. Diensten gemakkelijker maken is king.
Reacties

Geef een Reactie

2 × 4 =