Actueel
Nu Gelezen
Iets wat te mooi is om waar te zijn is ook te mooi om waar te zijn natuurlijk
0

Iets wat te mooi is om waar te zijn is ook te mooi om waar te zijn natuurlijk

door André Kager20 november 2014

Nu eindelijk de soap rond de levering(en) van DHGate.com zijn afgehandeld wordt het tijd om daar nog een paar stukjes aan te wijden. Eerder schreef ik al dat de bestelde Zopo ZP700 Cuppy zomaar ineens een Samsung Galaxy S5 was geworden. Natuurlijk geen echte Galaxy S5 maar een Clone welke naar mij was opgestuurd door mijn Chinese vrienden. Een foutieve levering dus.

Op zich niet heel vervelend aangezien de Clone Samsung Galaxy S5 meer dan 33% duurder was dan de bestelde Zopo ZP700. Wel vervelend als je een Zopo ZP700 besteld en die ook wilt ontvangen. Simpelweg omdat je een toestel van een betrouwbaar merk besteld en geen gedoe wilt met een nagemaakte Clone van de Samsung Galaxy S5. Ik had de Zopo ZP700 voor mijn dochter besteld die daar helemaal zelf voor gespaard had en er lang naar uit had gekeken. Het was een teleurstelling dat hij niet voor de vakantie geleverd kon worden maar toen bij thuiskomst bleek dat het om een foutieve levering ging was de teleurstelling nog groter. Van mij mocht ze de Samsung Galaxy S5 Clone niet gebruiken omdat ik niet het risico wilde lopen dat ik het terug moest sturen.

Voor mijn dochter heb ik toen vervolgens maar direct een echte Zopo ZP700 Cuppy besteld bij Zopo Benelux. Het toestel was daar iets duurder maar met slechts een prijs van € 159 nog altijd erg betaalbaar, waar voor het geld dus. Binnen twee dagen was het toestel in huis en inmiddels geniet ze volop van alle mogelijkheden die deze smartphone biedt.

Foutieve levering claimen bij DHGate
Alles goed en wel, de geleverde Samsung Galaxy S5 Clone is qua specificaties ook een prima toestel en ziet er geweldig uit, functioneert ook uitstekend. Het is heel netjes en precies nagemaakt dat kunnen we wel toevertrouwen aan de Chinezen. Het blijft een foutieve levering en de Zopo ZP700 wilde ik natuurlijk nog steeds geleverd hebben van DHGate.com, dat had ik besteld namelijk. Daarbij zat ik bepaald niet te wachten op retourneren van de foutief geleverde Samsung kloon tegen een verzendtarief van meer dan € 50 naar China. Gelukkig kun je bij DHGate een after sale dispute aanmaken waarin je kunt aangeven ontevreden te zijn over de levering. Dat gedaan, bewijs met foto’s ingezonden en vervolgens afwachten. Uit een eerdere ervaring wist ik dat het wachten lang kon duren. Dit bleek ook nu weer het geval, ik moest wekenlang een oneindig geduld hebben. Geduld is niet mijn sterkste punt dus verschillende malen navragen maar uiteindelijk kwam het verlossende antwoordt. En dat antwoord is echt wel het vermelden waard.

DHGate.com beloofde een volledige terugbetaling van de bewuste order zonder dat ik daarbij gevraagd werd het foutief geleverde toestel te retourneren. Inmiddels heb ik ook het volledige aankoopbedrag retour gehad op mijn DHPay account zodat ik dat weer kon besteden aan iets anders.

Dat is dus zeker erg positief en heeft mijn vertrouwen in DHGate weer enorm doen toenemen. Dat het enorm lang kan duren als je een after sale dispute aanvraagt is bijzonder irritant, dat ik de nodige moeite moest doen om het after sale dispute afgehandeld te krijgen (in 2 afzonderlijke gevallen) is minstens zo irritant. Maar uiteindelijk blijkt DHGate.com als partij zijnde wel een betrouwbare partij waar je kan kopen. Uiteindelijk komt het toch goed. In mijn geval heb ik dan nog de mazzel zelfs dat ik de foutief geleverde Samsung Galaxy S5 Clone niet hoefde te retourneren. Eind goed al goed dus. De soap die begon met het bestellen van een notebook waarvoor ik na maanden mijn geld terug kreeg nadat ik het retourneerde mondde uit in deze levering en terugbetaling.

Er kan zich dus nog steeds een nieuwe eigenaar melden voor de Samsung Galaxy S5 Clone (Kloon). Ik ben inmiddels voorzien dus profiteer van een extra scherpe prijs.

Wat is uw reactie?
mmm Liefde
0%
Interessant
0%
Meh...
0%
Wat?
0%
Haat het
0%
Triest
0%
Geluk
0%
Proost!
0%
Blij
0%
Cool!
0%
Agressie
0%
Lachen
0%
Koffietijd
0%
Gaap
0%
Halo
0%
Woehoe
0%
Over De Auteur
André Kager
E-Commerce, Online en Internet specialist sinds begin 2003. Ruim 10 jaar ervaring als dienstverlener aan Bedrijven en Consumenten van klein MKB tot Multinationals. Passie voor Wordpress, SEO, Hosting, Online en Internet, E-Commerce en E-mail Marketing. Diensten gemakkelijker maken is king.
Reacties

Geef een Reactie

20 − twintig =