Actueel
Nu Gelezen
Schager Courant 17-11-2014: “Klomp GroepsvervoerBV communiceert niet”
3

Schager Courant 17-11-2014: “Klomp GroepsvervoerBV communiceert niet”

door André Kager19 november 2014

Onderstaand het artikel uit de Schager Courant (Noordhollands Dagblad) van jl. maandag 17-11-2014 zoals gepubliceerd.

door Richard Zut

Noordkop De uit Ede afkomstige Klomp Groepsvervoer BV krijgt het zwaar voor de kiezen, niet alleen door vele klachten vanuit Hollands Kroon en Schagen, maar blijkens de berichten ook elders in het land.

Gevraagd naar een reactie daarop van directeur van Klomp, Ron Bolderman, werd donderdag gezegd dat hij ’in vergadering zit en zal terugbellen’. Dat gebeurt dus niet, tot nu toe. Het past in het beeld dat heerst.

Lezer André Kager beschrijft het zo: ,,Klomp Groepsvervoer communiceert totaal niet, reageert niet op e-mail, reageert niet op klachten. Ik heb nota bene een teller op mijn site staan die aangeeft dat ik nu inmiddels twee maanden en 24 dagen op reactie van Klomp Groepsvervoer wacht op mijn laatste e-mail.’’

Meest actueel is de kwestie-Riteco, over een 6-jarig meisje uit Schagen dat tweemaal per week via Klomp van en naar een bijzondere school in Julianadorp vervoerd zou worden, maar domweg niet op het afgesproken tijdstip werd opgehaald met de nodige consternatie tot gevolg.

Ook na aanhoudende pogingen slaagde de vader van het meisje er pas na vele omwegen in om bij Klomp gehoor te vinden voor zijn klachten. ,,Er zijn geen afspraken te maken met u als vervoerder en ik heb er op deze manier geen vertrouwen in dat ik het vervoer van mijn dochter aan u kan toevertrouwen’’, aldus een citaat uit Riteco’s klachtenbrief aan de gemeente Schagen.

Meisje ’vergeten’ Een ander voorbeeld was op 10 september 2014 de Klomp-chauffeur in Utrecht, die lelijk in de fout ging toen hij een zwaar gehandicapt meisje in zijn busje achterliet, omdat hij dacht dat hij klaar was met zijn werk. Omwonenden ontdekten het meisje na uren in de afgesloten bus en belden de politie. Agenten moesten een ruit inslaan om haar te bevrijden, zo meldde RTV Rijnmond op 11 september.

Heliomare uit Wijk aan Zee zegde in oktober 2013 uit grote onvrede de overeenkomst met rolstoelvervoerder Klomp op in de regio Zaanstreek-Waterland en IJmond.

Wie het internet afspeurt vindt veel artikelen met klachten over Klomp. Zo zeggen Schager politici nu dat zij na de afgelopen zomervakantie heel veel klachten over Klomp ontvingen. Zij sporen wethouder Ben Blonk (’penvoerder’ voor Schagen én Hollands Kroon), aan tot actie. Deze liet weten de Klomp-directie al te hebben gewaarschuwd. ,,Klomp heeft me verzekerd dat er dingen in de planning zouden veranderen. Het gaat sindsdien al beter, geloof ik. Klomp heeft adequaat gehandeld, en ook iemand ontslagen zijn die absoluut niet functioneerde.’’

Duurder uit In snel naar een andere vervoerder overstappen, ziet Blonk niet direct brood: ,,Afscheid nemen gaat niet zomaar. Nog los van de kwaliteit, is er het punt dat je dan vaak ook nog veel duurder uit bent.’’ Het was de reden dat Connexxion vorig jaar moest wijken voor Klomp, een actie waarover veel stampij ontstond.

De wijze van aanbesteding van het groepsvervoer ligt op meer plekken in den lande onder vuur. Gemeenten zouden alleen nog maar kijken naar de prijs en niet meer letten op de kwaliteit. De voorzitter van branchevereniging Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV) Bertho Eckhardt spreekt zelfs van een negatieve spiraal waar hij nog geen einde aan ziet.

Over het verwijt van wethouder Blonk, dat het met Connexxion ook niet altijd goed ging, zegt Kager: ,,Die vergelijking gaat volledig mank. Connexxion nam destijds de dienst van het failliete Vliegtaxi over en heeft daarmee in een lopend cursusjaar haar nek uitgestoken. Daarmee verdienen ze eerder lof dan een vergelijking met Klomp. Met Connexxion ging het veel beter dan met Klomp, is mijn ervaring. Daarnaast toont Klomp zich een recidivist, ze maken dit jaar dezelfde fouten als het vorige schooljaar. En dat vind ik persoonlijk niet kunnen.’’

Busjes van Klomp Groepsvervoer in actie bij de Burgemeester de Wildeschool in Schagen. Foto John Oud

Bron: Schager Courant 17-11-2014. Vooralsnog is er geen online link op de website van het Noordhollands Dagblad beschikbaar.

Wat is uw reactie?
mmm Liefde
0%
Interessant
100%
Meh...
0%
Wat?
0%
Haat het
0%
Triest
0%
Geluk
0%
Proost!
0%
Blij
0%
Cool!
0%
Agressie
0%
Lachen
0%
Koffietijd
0%
Gaap
0%
Halo
0%
Woehoe
0%
Over De Auteur
André Kager
E-Commerce, Online en Internet specialist sinds begin 2003. Ruim 10 jaar ervaring als dienstverlener aan Bedrijven en Consumenten van klein MKB tot Multinationals. Passie voor Wordpress, SEO, Hosting, Online en Internet, E-Commerce en E-mail Marketing. Diensten gemakkelijker maken is king.
3Reacties
 • lambert riteco
  4 december 2014 op 14:01

  Fijn dat het bij jullie nu goed geregeld lijkt te zijn met Taxi Rademakers!

  groet, Lambert Riteco

  • 30 december 2014 op 20:56

   Late reactie van mij. Ja, idd erg blij dat het goed werkt voor ons. Eind november waren bij mij twee heren van Klomp Groepsvervoer op bezoek naar aanleiding van alle negatieve publicatie over Klomp Groepsvervoer in het NHD en op mijn blog. Na overladen te zijn met complimenten voor mijn blog wilde men mij overtuigen dat de geleverde dienstverlening niet het niveau was dat men nastreeft, voor de toekomst wil men het beter doen. Men verzocht mij om bemiddelend op te treden bij klachten en deze door te sturen aan hen zodat ze konden zorgen voor oplossing(en). Ik nodig je van harte uit om je ervaringen gemotiveerd te delen, zeker als je nu nog altijd problemen of slechte ervaringen hebt. Ik zorg er dan voor dat ze bij de juiste persoon komen. Contact info vind je bij “contact opnemen”. één dezer dagen zal ik een algemene oproep plaatsen omdat ik graag mensen help hun probleem op te lossen, tevens een weergave van het bewuste gesprek.

Geef een Reactie

vier × een =