E-Commerce
Nu Gelezen
Gedoe over valse concurrentie Hema smartphones met Zopo importeur
0

Gedoe over valse concurrentie Hema smartphones met Zopo importeur

door André Kager18 november 2014

Ik lees net in de Telegraaf dat er gedoe is over de gisteren geintroduceerde smartphone toestellen van de Hema. Ik kan het mij eigenlijk wel voorstellen de ergernis bbij Zopo Benelux. Hema mag dan als bedrijf misschien niet meer zo goed lopen, veel winkels moeten noodgedwongen sluiten of erger nog gaan failliet. Het assortiment wordt aangepast op een ander soort doelgroep. Van Hema zou je niet verwachten dat ze met een smartphone onder eigen merknaam komen dat ook nog eens van deugdelijke kwaliteit is.

Het lijkt echter zo te zijn dat Hema haar smartphones heeft laten produceren door de Chinese fabrikant Zopo. Indien de Hema toestellen inderdaad de bewuste toestellen zijn betekent het toestellen met veel kwaliteit voor een scherpe prijs. Ik kan mij de frustratie bij Zopo Benelux goed voorstellen. Ga je ervan uit het alleen recht verworven te hebben voor verkoop van Zopo toestellen in jouw land / regio komt Hema met dezelfde toestellen met slechts een ander merkje. Hema heeft nog altijd een miljoenenpubliek in haar winkels dus dat biedt potentieel natuurlijk. Toch lijkt het mij dat ze niet bij Hema moeten zijn maar bij Zopo zelf of in hun eigen contract met Zopo. Waarschijnlijk staat daar in dat ze Zopo toestellen volgens alleen recht mogen verkopen maar niet dat Zopo geen toestellen voor anderen mag maken.

Via @Telegraaf Gesteggel om Hema smartphones http://www.telegraaf.nl/digitaal/23344279/__Gesteggel_om_Hema_smartphones__.html

Maar, om echt te begrijpen dat Hema zich in de Smartphone en Tablet markt begeeft, Nee, dat niet. Zoveel concurrentie, zoveel prijzen onder druk, zo weinig verschil meer tussen modellen, wegvallen van het features model. Aan de andere kant waar je vroeger jaren deed over het opbouwen van een smartphone of tablet merk kan in de huidige markt een merk binnen vijf maanden een nieuwe positie verworven hebben in de top.

Wat is uw reactie?
mmm Liefde
0%
Interessant
0%
Meh...
0%
Wat?
0%
Haat het
0%
Triest
0%
Geluk
0%
Proost!
0%
Blij
0%
Cool!
0%
Agressie
0%
Lachen
0%
Koffietijd
0%
Gaap
0%
Halo
0%
Woehoe
0%
Over De Auteur
André Kager
E-Commerce, Online en Internet specialist sinds begin 2003. Ruim 10 jaar ervaring als dienstverlener aan Bedrijven en Consumenten van klein MKB tot Multinationals. Passie voor Wordpress, SEO, Hosting, Online en Internet, E-Commerce en E-mail Marketing. Diensten gemakkelijker maken is king.
Reacties

Geef een Reactie

twee × vijf =