Actueel
Nu Gelezen
Definitief ritueel afscheid nemen van Nokia E7, zand er over
0

Definitief ritueel afscheid nemen van Nokia E7, zand er over

door André Kager19 augustus 2014

Deze week is het zover… Eindelijk weet ik het zeker. Nadat de hele wereld mij het voorbeeld al heeft gegeven ga ook ik afscheid nemen van mijn Nokia toestel.

E7-00-dark-grey-front-png[1]Ja, je leest het goed: “Mijn Nokia toestel.” Zeker, ik was het, die laatste Nokia gebruiker in Nederland. Heel de wereld heeft Nokia al begraven en zo ongeveer doodverklaart. Toch gebruikte ik tot enkele weken terug nog met veel plezier mijn oude trouwe Nokia E7-00. Een prima toestel, degelijk en met de langste levensduur van alle telefoons die ik tot nog toe gehad heb. Meer dan drie jaar gebruikte ik dit toestel.

Vanwege de toegankelijkheid voor slechtzienden hield ik vast aan Symbian
Doordat mijn Nokia E7-00 in het algemeen goed toegankelijk was voor mij als slechtziende bleef ik daar maar aan vast houden. Echte alternatieven dacht ik dat die er niet waren. Goed, de Iphone heeft vanuit Apple spraak ingebouwd en ook Android levert tegenwoordig spraak mee. Het touchscreen van de Nokia vond ik echter dermate dramatisch te bedienen voor mij als slechtziende dat ik geen vertrouwen had in een overstap. Bovendien, een Iphone wilde ik niet, ondanks het feit dat de Iphone onder blinden en slechtzienden ongekend populair is.

Waarom de Iphone zo populair is onder blinden en slechtzienden?
Simpel te beantwoorden. Allereerst vanwege het simpele feit dat Apple van mening is dat iedereen haar producten moet kunnen gebruiken. Of je nu een beperking hebt of niet. Daarom bouwt Apple al jaar en dag toegankelijkheidssoftware in haar producten zoals spraak en vergroting.

Ik kan wel zeggen dat ik verknocht was aan die Nokia. En dat terwijl als je de Nokia vergelijkt met de huidige techniek de Nokia E7 stil is blijven staan, echt oud is. Qua toegankelijkheid had het voordelen maar een hoop nadelen. De spraaksoftware sprak niet eens alles uit, bijvoorbeeld e-mails was hopelijk. Sommige functies waren dus uitgesloten voor mij als slechtziende.

Toestel laadt niet meer en dan moet je ineens wel…
Inmiddels is het toestel zover dat het slechts nog kan worden opgeladen wanneer het met de pc is verbonden. Met een gewone AC Adapter laadt mijn Nokia E7-00. Ik moest dus wel gaan rondkijken en mijzelf gaan informeren en overtuigen wat er mogelijk was.

Inmiddels ben ik helemaal om: Android 4.4.x KitKat is de beste keuze op dit moment voor toegankelijkheid voor blinden en slechtzienden. De combinatie met mijn nieuwe Zopo ZP998, binnenkort meer, is echt helemaal geweldig. Er ging een wereld open.

Begin juli kreeg ik de gelegenheid Apple Iphone’s IOS en Google Android met elkaar te vergelijken. Ik geef toe dat ik redelijk eigenwijs ben en eigenlijk geen Iphone wilde hebben maar de vergelijking heeft mij echter verder overtuigd dat Android uitstekend voldeed. De keuze was snel gemaakt, het belangrijke voordeel dat toestellen op basis van Android simpelweg voordeliger zijn en er veel en veel meer keuzevrijheid is gaf de doorslag. Ik besloot een bijzonder Android toestel aan te schaffen: de Zopo ZP998, een high-end Android toestel met fantastische technische specificaties en de meest complete mogelijkheden gecombineerd met een schitterend design.

Nu ik de laatste versie van Android 4.4 KitKat op het toestel heb is de toegankelijkheid nog verder verbeterd. Optimaal voor blinden en slechtzienden. Naar mijn mening kan de Iphone hier op dit moment niet tegen op. Doordat toegankelijkheid voor Android onderbelicht is en veel minder bekend onder blinden en slechtzienden en daardoor onderschat zal ik hier de komende tijd enkele artiekelen en reviews over schrijven. Iphone is niet langer de eerste keuze. Zeker met de laatste vernieuwingen van de toegankelijkheidssoftware scoort Google goed. Bedenk je ook voor je kiest dat Android wereldwijd marktleider is met een wereldwijd marktaandeel van rond de 80% van de verkochte toestellen die op Android draaien. Gekoppeld met de enorme keuzevrijheid aan hardware en jezelf niet te hoeven verplichten aan de beperkingen van Aplle’s Iphone, dan koop je toch geen Iphone!

Zo en nu eerst afscheid nemen van mijn Nokia E7

Wat is uw reactie?
mmm Liefde
0%
Interessant
0%
Meh...
0%
Wat?
0%
Haat het
0%
Triest
0%
Geluk
0%
Proost!
0%
Blij
0%
Cool!
0%
Agressie
0%
Lachen
0%
Koffietijd
0%
Gaap
0%
Halo
0%
Woehoe
0%
Over De Auteur
André Kager
E-Commerce, Online en Internet specialist sinds begin 2003. Ruim 10 jaar ervaring als dienstverlener aan Bedrijven en Consumenten van klein MKB tot Multinationals. Passie voor Wordpress, SEO, Hosting, Online en Internet, E-Commerce en E-mail Marketing. Diensten gemakkelijker maken is king.
Reacties

Geef een Reactie

20 + 5 =