E-Commerce
Nu Gelezen
10 Jaar BCShopping!
0

10 Jaar BCShopping!

door André Kager3 maart 2013

André KagerVandaag 03-03-2013 bestaan wij precies tien jaar! Tien jaar geleden maakte de eigenaar, André Kager, de stap naar de Kamer van Koophandel in Waalwijk om zich in te schrijven en te vestigen als ondernemer. Een sprong in het diepe op weg naar een slingerende weg waarvan we in 2003 maar ook nu in 2013 het eind niet konden zien of konden vermoeden waar het ons zou brengen.

Wat ons dreef…
De onderneming werd opgericht met als hoogdbedrijfsactiviteit het verkopen van producten en diensten aan bedrijven en consumenten via internet. Een uiterst nieuwe vorm van ondernemen voor die tijd, pionieren dus. Het ondernemen via een webshop, tegenwoordig ook bekend als e-commerce, was in die tijd nog onontgonnen terrein. Sporadisch waren er wel enkele internetwinkels actief specifiek in IT-Hardware, andere gebieden waren nog volledig open. André Kager zag hier veel mogelijkheden in, met name op gebied van Digitale Fotografie en Video & Mobiele Telecom. Daarop lag dan ook onze focus waar we in onze beginperiode erg veel digitale camera’s en mobiele telefoons door verkochten. Wij waren één van de eerste webwinkels in Nederland die een breed scale digitale camera’s via onze webshop aanboden via sites als Kieskeurig.nl, Vergelijken.nl, Telecomvergelijker.nl, Elcheapo.nl, Tweakers.net, Nieuw.nl, Kelkoo.nl en anderen. Wij onderscheiden ons destijds eenvoudigweg dankzij een breed assortiment, scherpe prijs, onze online positie t.o.v. concurrentie, gecombineerde pakketten, mogelijkheden voor verzending en afhalen. In die tijd was het kopen via internet nog zo nieuw dat een meerendeel van de klanten de producten vaak van heinde en verre kwamen afhalen. Met name op zaterdagen was het vaak een drukte van belang wanneer er soms tientallen mensen hun bestelling kwamen ophalen. Een leuke, enerverende en bijzondere tijd.

Hierboven schrijf ik bewust namen van websites zoals vergelijkingswebsites die intussen verleden tijd zijn of nauwelijks nog een rol spelen en andere zul je misschien merken dat je die niet leest. Dat is terecht, want hoewel bepaalde websites zoals Kieskeurig en Tweakers inmiddels of nog steeds aan de top staan hebben anderen verloren. Weer anderen zoals Beslist.nl bestonden nog niet eens of speelden nog helemaal geen rol van betekenis zoals bijvoorbeeld Google om maar eens een voorbeeld te noemen.

Ervaring, deskundigheid een prima omschrijving
Wij zijn oprecht ervaren, ervaren dankzij tien jaar e-commerce en pionieren op internet. Jaren die misschien soms wel dubbel tellen omdat we steeds moesten uitvinden wat werkte of moesten ervaren wat juist niet werkte. Welke techniek te nemen of te kiezen, hoe krijg je klanten en met wie werk je samen of juist niet. We hebben goede keuzes gemaakt en vanzelfsprekend ook wel eens onze neus gestoten aan een project. Het heeft ons gemaakt tot datgene en die persoon die we vandaag de dag zijn. We weten dat we verstand van zaken hebben en kijken op een specifieke manier naar dingen, een beeld dat andere inzichten oplevert.

 Actualiteiten van vandaag
Inmiddels hebben we het e-commerce ondernemerschap als zodanig met eigen webshops achter ons gelaten. Begin 2012 hebben wij ervoor gekozen andere wegen te gaan bewandelen om een andere passie na te jagen: Hosting en gerelateerde dienstverlening, E-Mail marketing en E-commerce ondersteuning. We merkten in 2011 dat de concurrentie hand over hand toenam en grote bedrijven een verdringend effect hadden. Investeringen in technologie en marketing namen steeds verder toe, voor wat betreft voor marketing onverantwoordt hoog. Hoewel we in 2011 het aantal bezoekers en het aantal klanten steeds zagen toenemen hebben wij toch de keuze gemaakt ons op andere activiteiten te richten. Het verlies van een grote multinational als klant eerder dat jaar was daar overigens mede debet aan.

Een blik op de toekomst?
Momenteel zijn we aan het bouwen aan onze nieuwe toekomst, aan onze positie in de markt en werken aan onze profilering. In 2012 hebben we ons voornamelijk beziggehouden met e-commerce ondersteunende projecten en is de hosting dienstverlening enigszins onder water gebleven. Voor 2013 willen we de focus scherp hebben op hosting en online diensten en streven we ernaar ons eigen Cloud Portal op te richten. Dit laatste is momenteel volop in ontwikkeling en zal later dit jaar worden uitgerold inclusief een uitgebreid reseller programma. Wat we verder van de toekomst verwachten? Mooie, eenvoudig te beheren en gebruiksvriendelijke producten neerzetten die waarde toevoegen, een leuke prettige samenwerking met onze klanten waarbij groei voor ons beide centraal staat.

Wat is uw reactie?
mmm Liefde
0%
Interessant
0%
Meh...
0%
Wat?
0%
Haat het
0%
Triest
0%
Geluk
0%
Proost!
0%
Blij
0%
Cool!
0%
Agressie
0%
Lachen
0%
Koffietijd
0%
Gaap
0%
Halo
0%
Woehoe
0%
Over De Auteur
André Kager
E-Commerce, Online en Internet specialist sinds begin 2003. Ruim 10 jaar ervaring als dienstverlener aan Bedrijven en Consumenten van klein MKB tot Multinationals. Passie voor Wordpress, SEO, Hosting, Online en Internet, E-Commerce en E-mail Marketing. Diensten gemakkelijker maken is king.
Reacties

Geef een Reactie

15 + tien =