E-Commerce
Nu Gelezen
Meer online verkopen uit je webshop halen?
0

Meer online verkopen uit je webshop halen?

door André Kager11 maart 2014

Iedere webshop eigenaar weet dat online verkopen niet vanzelf gaat. Om succesvol online te verkopen zul je als webshop manager actie moeten ondernemen. Blijf niet achterover geleund zitten in de verwachting dat de orders van zelf komen, tijd voor actie. Éen aantal basis zaken wordt vaak aan voldaan, maar al te vaak echter blijken zelfs aan de meest essentiële voorwaarden voor succesvol online verkopen niet voldaan te zijn.

Het gebeurd maar al te vaak dat een, vaak traditionele, retailer (winkelier) de overtuiging heeft dat hij mee moet in de vaart der volkeren. Ieder heeft een webshop dus wij moeten ook een webshop om meer te verkopen. Het lijkt simpel, zo is de praktijk echter allerminst. In e-commerce zijn voornamelijk die e-tailers succesvol die langdurig, actief tijd en middelen investeren in de webshop.

Vaak wordt een webshop neergezet in de verwachting dat de orders vervolgens vanzelf binnen stromen. Toegegeven, er is een tijd geweest waarin dit iets gemakkelijker ging, een jaar of 10 geleden zeg maar, die tijd ligt ver achter ons. Inmiddels werkt het niet meer op die manier. Er is meer nodig om online te verkopen dan een webshop alleen. Hoe goed, mooi, strak en technisch in orde de webshop ook is. Er zal een strategie moeten worden uitgezet om de online verkopen te stimuleren en ondersteunen. Simpel gezegd moet de retailer proberen te leren denken als een e-tailer.

Kost dat direct handen vol geld?

Nee, dat hoeft helemaal niet. Bovendien is het rondpompen van veel geld naar de webshop ook zeker niet altijd een garantie op succes. Uiteraard maakt een hoger besteedbaar budget de kans op succes wel aanzienlijk groter, mits dit budget adequaat besteed wordt. Om zonder veel kosten potentiële klanten te bereiken kun je als webshop eigenaar onder andere de volgende activiteiten ondernemen:

  1. Schrijf unieke content op de website, zorg voor inhoud
  2. Publiceer unieke product informatie
  3. Toon een ervaring of bied een ervaring aan
  4. Plaats unieke media bij het product
  5. Zorg voor de juiste pagina titels en pagina beschrijvingen
  6. Schrijf over je artikelen, diensten en wat je doet
  7. Social Media marketing

Laat de bezoeker iets anders zien dan hij elders ziet of leest

Zorg dat je de bezoeker die je op de website binnen hebt gekregen of nog binnen wilt krijgen iets te bieden hebt. Iets extra’s, dat elders niet te krijgen is. Steeds meer en meer zie je bij online winkels uniforme content van teksten, specificaties en plaatjes. Maar, hoe onderscheid de consument of klant nu waarom bij jou te kopen? Laat de klant dus iets anders, unieks zien: Schrijf zelf productteksten, producttitels, omschrijvingen en specificaties. Dat vind niet alleen je klant en bezoeker erg prettig en leuk nog veel interessanter is dat Google dit bijzonder hoog waardeert.

Google kijkt vandaag de dag voornamelijk naar unieke content. Google gaat ervan uit dat iets wat zelf geschreven is beter gewaardeert dient te worden dan informatie welke reeds keer op keer gekopieerd is. Uiteraard is daarbij ook de relevantie van belang. Zodra je meer en meer zelf schrijft en afwijkt van de standaard informatie zal Google je hoger waarderen. Hoe hoger Google je webshop waardeert hoe groter de kans dat je klanten jouw waarderen.

Pas je teksten aan op je klant en bezoeker. Pas je teksten aan op Google. Genereer meer bezoekers en weborders zonder handenvol marketingbudget uit te geven.

Wat is uw reactie?
mmm Liefde
0%
Interessant
0%
Meh...
0%
Wat?
0%
Haat het
0%
Triest
0%
Geluk
0%
Proost!
0%
Blij
0%
Cool!
0%
Agressie
0%
Lachen
0%
Koffietijd
0%
Gaap
0%
Halo
0%
Woehoe
0%
Over De Auteur
André Kager
E-Commerce, Online en Internet specialist sinds begin 2003. Ruim 10 jaar ervaring als dienstverlener aan Bedrijven en Consumenten van klein MKB tot Multinationals. Passie voor Wordpress, SEO, Hosting, Online en Internet, E-Commerce en E-mail Marketing. Diensten gemakkelijker maken is king.
Reacties

Geef een Reactie

dertien + zeven =