Actueel
Nu Gelezen
Waarschuwing voor Bloggers: llt consulting SCAM! Misleidende advertorial e-mail.
0

Waarschuwing voor Bloggers: llt consulting SCAM! Misleidende advertorial e-mail.

door André Kager20 maart 2015

Mede bloggers wees gewaarschuwd voor de e-mail(s) van LLT Consulting, zie hieronder een voorbeeld. Deze beloven hoge advertentievergoedingen maar bezorgen je ellende als je de fout maakt de site te bezoeken en de java applet te laten uitvoeren. Mallware zal ongetwijfeld jouw deel zijn.

Kortgeleden kreeg ik het navolgende bericht met het verleidelijke aanbod om banners te plaatsen:

Hello!

My name is Josephine Bergson representing the advertising department of the LLT Consulting company. We are interested to place ads (banners), of your choice, on your websites.

Design and sizes can be seen on our website at www.lltconsulting.net/id_9y8uphyh/
Depending on the banner size you choose we can pay up to $950.00/month.

If you are interested to become an advertising partner please let me hear from you.

Kind Regards,

Josephine Bergson
josephine.bergson@lltconsulting.net
Telefoon nr: 420498606201

Als je dit hebt gelezen ben je waarschijnlijk al wat sceptisch. Ik heb het credo “wat te mooi is om waar te zijn, is vaak ook te mooi om waar te zijn”, daar schreef ik al eens over. In dit geval gaat die vlieger helemaal op. Dit is te mooi om waar te zijn.

Niet dat dergelijke bedragen niet betaald zouden worden, integendeel, dat gebeurt wel degelijk. Echter de combinatie van dingen, een aanbod uit het niets, een aanbod vanuit het buitneland Tsjechië in dit geval, een aanbod van het een of andere nietszeggende bedrijf, dat stemt tot wantrouwen.

Ik hoop dat jij slim genoeg bent geweest om net als ik eerst even LLT Consulting te googelen. En dat je nu vervolgens hier mijn informatie zit te lezen zodat je weet dat het aanbod onzin is en je weg moet blijven van de link in de e-mail. Ik heb verschillende posten gevonden op het web, ik vond dit een mooie duidelijke beschrijving. Nog niet overtuigt van mijn artikel, lees dan dat artikel ook even en zie de reacties daarop, die helpen je vast.

Wat kun je verwachten zodra je de link in de e-mail klikt?
De zogenaamde website van het ongetwijfeld fake bedrijf LLT Consulting wordt geopend. Java geeft je waarschijnlijk een melding dat je niet de laatste versie van Java hebt geinstalleerd met het verzoek die te installeren. Ik heb dat uiteraard wel gedaan maar niet via die site, gewoon door naar www.java.com te gaan, versie controleren en de laatste versie updaten. Dat is altijd de manier om Java te updaten, via www.java.com en nergens anders. Ben je op LLTConsulting.net dan zie je dat Java daar een JAVA APPLET blokkeert. Je ziet het verzoek wat te doen, toch te starten of te blijven blokkeren. Blijven blokkeren!

Doe niets, ga weg van de site, blijf die Java applet in elk geval blokkeren, open het niet!
Wanneer je de Java Applet toch laat uitvoeren zal er waarschijnlijk de één of andere trojan of mallware op je computer of device geinstalleerd worden. Zoiets als een keylogger, om je pc of device over te kunnen nemen, om gegevens te verzamelen of om andere computers of devices over te nemen. Jij bent dan de besmette bron in een compleet netwerk en dient eerst je computer of device opnieuw te installeren voor alles weg is. Dat wil je natuurlijk niet.

Wanneer je een soortgelijke mail van bijvoorbeeld LLT Consulting of vergelijkbaar ontvangt blijf dan weg van de site!

  • De site is fake en niet valide
  • De site probeert een Java applet te laden
  • Het gaat om een fake aanbod
  • De links op site zijn dood, klikken en je blijft op één en dezelfde pagina met dezelfde stomme Java applet die geblokkeerd dient te blijven.
  • De Java applet bevat waarschijnlijk Mallware
  • De e-mail die anderen ontvangen is vergelijkbaar, alleen de url verandert dit om de e-mails te kunnen traceren.
  • Andere mensen hebben dit als een scam gemeld

Wat is een Java applet?
Een Java applet is een toepassing die inhoud in een brwoser scherm kan laden. Dit kan allerlei in Java geprogrammeerde inhoud zijn, Java is erg geavanceerd en stelt programmeurs tot complexe mogelijkheden in staat. Een Java applet kan door kwaadwillende programeurs ook misbruikt worden om bijv. Mallware te laten installeren op uw computer, in uw browser e.d. zodat uw computer of device geïnfecteerd raakt. Open daarom uitsluitend Java applets (indien geblokkeerd) die u volledig vertrouwd.

Wat is uw reactie?
mmm Liefde
0%
Interessant
0%
Meh...
0%
Wat?
0%
Haat het
0%
Triest
0%
Geluk
0%
Proost!
0%
Blij
0%
Cool!
0%
Agressie
0%
Lachen
100%
Koffietijd
0%
Gaap
0%
Halo
0%
Woehoe
0%
Over De Auteur
André Kager
E-Commerce, Online en Internet specialist sinds begin 2003. Ruim 10 jaar ervaring als dienstverlener aan Bedrijven en Consumenten van klein MKB tot Multinationals. Passie voor Wordpress, SEO, Hosting, Online en Internet, E-Commerce en E-mail Marketing. Diensten gemakkelijker maken is king.
Reacties

Geef een Reactie

11 − drie =