Actueel
Nu Gelezen
Trotse vader, Myrthe door naar 3G
0

Trotse vader, Myrthe door naar 3G

door André Kager20 maart 2015

Het is begin deze week dat Myrthe (13) haar rapport mee naar huis heeft, het tweede rapport van het schooljaar. Daarop staat nu al vermeldt dat bij ongewijzigde cijfers Myrthe door gaat naar 3 Gymnasium.

Ik wist natuurlijk dat het erg goed gaat op school met Myrthe. Maar, zo even de bevestiging op papier te lezen dat mijn kind halverwege maart, bij ongewijzigde cijfers, door gaat naar 3 gymnasium is echt een erg mooi bericht. Om trots op te zijn en dat zijn wij dan ook. Het geweldige rapport dat zij mee naar huis neemt met achten, negens en zelfs een tien doet mij als ouder bijna glimmen van trots. Dat mag vast wel.

Na twee erg zware en moeizame jaren op het Murmellius Gymnasium hebben wij eind vorig schooljaar als ouders de knoop doorgehakt voor Myrthe. Wij besloten ons kind weg te halen van het Murmellius Gymnasium en de overstap te maken naar het Regius College in Schagen. Na deze beslissing werden wij door Myrthe beloond met teleurstelling dit werd echter aan het begin van dit schooljaar opzij gezet en is inmiddels al tijden geheel verdwenen. Nu heeft zij een heerlijke tijd op het Regius College waar de docenten wel het beste in haar naar boven halen. Ze neemt deel aan alles wat de school haar te bieden heeft zoals boekenclub, leerlingenraad, debatclub en andere activiteiten. Wij zijn blij dat wij als ouders deze verstandige beslissing voor onze dochter hebben genomen en zien gelukkig elke dag onze keuze bevestigd worden. We hebben dan ook geen dag spijt gehad van deze keuze.

Een leerling die op het Murmellius Gymnasium met haar intelligentie niet presteerde ondanks al het harde werken. Twee moeizame jaren met slechte cijfers en blijven zitten in 2 Gymnasium als beloning toe. Of wij de oplossing, de gebruiksaanwijzing hadden werd ons door het Murmellius Gymnasium vorig jaar gevraagd rond de 2e rapport bespreking. Nee, natuurlijk niet, jullie zijn de professionals, wij verwachten van jullie oplossingen en kwalitatief goed onderwijs.

Des te ongelooflijker was het eerder dit jaar te horen dat haar leerstrategie al uitstekend was. De resultaten toonden dat ook aan natuurlijk. Maar volgens het Murmellius Gymnasium zou ze er vorig jaar niets van kunnen en begrijpen en hadden ze geen oplossing. Terwijl men op het Regius College de handen uit de mouwen steekt en kijkt wat men kan doen om te helpen en dus hoe men het beste in de leerling naar boven kan halen. Resultaat? Geweldige cijfers, een actief en betrokken gelukkig kind. Men is zelfs zo te spreken over Myrthe dat ze inmiddels als leerlingencoach wordt ingezet om andere leerlingen te begeleiden bij studieproblemen.

Om blij van te worden. Wij zijn ook dankbaar naar het Regius College en blij met de keuze daarvoor. In deze tijd van schoolkeuzes hopen wij als ouders dat meer ouders een verstandige keuze maken. Het Murmellius Gymnasium mag dan een hoog aangeschreven gymnasium zijn met goede resultaten, maar is het wel de juiste school voor uw kind? Zeker voor hoogbegaafde kinderen wagen wij dat zeer te betwijfelen. Op het Murmellius Gymnasium konden zij ons kind niet uitdagen en stimuleren terwijl men dit op het Regius College constant met ieder kind nastreeft. Daarom kan het Regius College, juist ook voor een hoogbegaafd kind wel eens de betere keuze zijn.

Wat is uw reactie?
mmm Liefde
0%
Interessant
100%
Meh...
0%
Wat?
0%
Haat het
0%
Triest
0%
Geluk
0%
Proost!
0%
Blij
0%
Cool!
0%
Agressie
0%
Lachen
0%
Koffietijd
0%
Gaap
0%
Halo
0%
Woehoe
0%
Over De Auteur
André Kager
E-Commerce, Online en Internet specialist sinds begin 2003. Ruim 10 jaar ervaring als dienstverlener aan Bedrijven en Consumenten van klein MKB tot Multinationals. Passie voor Wordpress, SEO, Hosting, Online en Internet, E-Commerce en E-mail Marketing. Diensten gemakkelijker maken is king.
Reacties

Geef een Reactie

4 + 19 =