Actueel
Nu Gelezen
Schager Courant 26-2-2015: Verdachte brand in twee schuren
0

Schager Courant 26-2-2015: Verdachte brand in twee schuren

door André Kager26 februari 2015

door Mike Deutekom

Wieringerwaard De politie onderzoekt een vermoedelijk aangestoken brand in twee schuren bij een woning aan de Slikkerdijk bij Wieringerwaard. Woensdagmorgen vroeg stonden die twee schuren plots in vuur en vlam, vermoedelijk na een inbraak. Over het motief van de brandstichter is nog niets bekend.

Vier politieagenten staan woensdagochtend rond elf uur ’op wacht’ voor de oprit van het agrarische perceel. ,,Er mag niemand het terrein op, omdat er asbest is vrijgekomen bij de brand’’, verklaart één van hen. En zolang de asbestcontroleur nog niet is geweest, kan de politie niet aan haar onderzoek beginnen.

Canada De eigenaar van de panden op het perceel – een woonhuis, een oude tot schuur omgebouwde stolpboerderij en twee boerenschuren (een met het bouwjaar 1976 en een uit 2010) – is een half jaar geleden naar Canada geëmigreerd. Sindsdien staat de kavel van ruim vijfduizend vierkante meter met opstallen te koop. De twee schuren zijn verhuurd aan een dahliakweker die er bloembollen in heeft opgeslagen. Die bollen zijn nu deels door de brand verwoest.

Dat er verder politieonderzoek nodig is, staat vast. Dinsdag is er bij de politie nog aangifte gedaan van een inbraak in de aan elkaar gekoppelde schuren en de boerderij. Ook in januari was er een inbraak. En na de melding van de brand, woensdagmorgen rond half twee, zou de schuurdeur opnieuw open hebben gestaan. Omdat de asbestcontrole pas na drie uur ’s middags kon worden uitgevoerd, kon de politie gisteren nog niets vertellen over de uitkomst van het onderzoek.

Regionaal 2: ’Tuig zette schuur in lichterlaaie’

Bron: Noordhollands Dagblad, Schager Courant Regio voorpagina 26-02-2015

Verdachte brand in twee schuren Wieringerwaard

Verdachte brand in twee schuren Wieringerwaard

Wat is uw reactie?
mmm Liefde
0%
Interessant
0%
Meh...
0%
Wat?
0%
Haat het
0%
Triest
0%
Geluk
0%
Proost!
0%
Blij
0%
Cool!
0%
Agressie
0%
Lachen
0%
Koffietijd
0%
Gaap
0%
Halo
0%
Woehoe
0%
Over De Auteur
André Kager
E-Commerce, Online en Internet specialist sinds begin 2003. Ruim 10 jaar ervaring als dienstverlener aan Bedrijven en Consumenten van klein MKB tot Multinationals. Passie voor Wordpress, SEO, Hosting, Online en Internet, E-Commerce en E-mail Marketing. Diensten gemakkelijker maken is king.
Reacties

Geef een Reactie

vier + elf =