Actueel
Nu Gelezen
Het werk van de Stichting Aangepast Lezen met een vrijwillige bijdrage ondersteunen?
0

Het werk van de Stichting Aangepast Lezen met een vrijwillige bijdrage ondersteunen?

door André Kager14 oktober 2014

De Stichting Aangepast Lezen doet voor mensen met een leesbeperking, zoals ik zelf bijvoorbeeld, geweldig werk. Dagelijks maak ik en met mij vele anderen in Nederland gebruik van de diensten van aangepast lezen. Of het nu een krant, tijdschrift of boek is, Aangepast Lezen maakt het toegankelijk voor een ieder die niet uit de voeten kan met de normale gedrukte versie. Aangepast Lezen wordt hiervoor gedeeltelijk gesubsidieerd vanuit de overheid maar kan om de diensten optimaal te houden, te ontwikkelen en uit te breiden een extra bijdrage gebruiken. Daarom plaats ik hier integraal de brief met het verzoek om een vrijwillige bijdrage ter ondersteuning van het goede, noodzakelijke werk van Aangepast Lezen.

Aangepast Lezen homepageAangepast Lezen voorziet in de leesbehoefte(n) van mensen met een visuele beperking en/of een andere leesbeperking zoals bijvoorbeeld dyslexie. Dankzij de stichting Aangepast Lezen is voor mensen met een leesbeperking weer een gewoon algemeen dagelijkse ervaring geworden. Het lezen van de krant, een tijdschrift of een boek, het lijkt zo gewoon, maar krijg je te maken met een visuele beperking of leesbeperking dan is dat ineens niet meer zo vanzelfsprekend. Het aantal mensen met een visuele beperking en/of leesbeperking in ons land groeit helaas nog altijd en de toenemende vergrijzing zal de groei alleen maar verder doen toenemen.

Ben jij bereid een vrijwillige bijdrage te doneren aan Aangepast Lezen zodat de stichting iedereen met een aangepaste leesbehoefte kan blijven voorzien? Lees dan hieronder hoe jij jouw bijdrage aan de stichting kunt overmaken viaIBAN : NL67 RABO 0128 0410 80

Datum: oktober 2014
Betreft: ondersteun ons werk met uw vrijwillige bijdrage

Geachte mevrouw/heer,

U of iemand uit uw naaste omgeving leest (dagelijks) de boeken, kranten en tijdschriften van Stichting Aangepast Lezen. Het lenen van boeken is nog steeds volledig kosteloos. Wij gaan graag door met het verbeteren van onze dienstverlening om het iedereen zo gemakkelijk mogelijk te maken. Daar hebben wij uw hulp bij nodig.

Wist u bijvoorbeeld dat:

  • de collectie inmiddels bestaat uit 12.000 brailleboeken, 68.000 gesproken boeken en 1000 hoorspelen;
  • Stichting Aangepast Lezen ruim een miljoen boeken uitleent per jaar;
  • u naast lezen met behulp van braille of Daisy-speler ook kunt kiezen voor het gebruiksvriendelijke downloaden en streamen;
  • u met landelijke literaire acties mee kunt lezen en praten zoals met het Boekenweekgeschenk of met Nederland Leest;
  • kinderen met een leesbeperking hetzelfde kunnen lezen als hun klasgenoten via de nieuwe site Superboek.nl;
  • steeds meer mensen onze unieke dienstverlening ontdekken waardoor ze nog beter mee kunnen blijven doen in onze samenleving?

Wij stellen uw betrokkenheid bij deze en toekomstige ontwikkelingen zeer op prijs. Via de bijgesloten acceptgirokaart vragen wij u om een vrijwillige bijdrage. Wij gaan er werk van maken, alvast hartelijk dank!

Met vriendelijke groet,

Jellie Tiemersma – Directeur / Bestuurder

IBAN : NL67 RABO 0128 0410 80
T.n.v. Aangepast Lezen
Plaats: Den Haag
Eventueel vermelden: vrijwillige bijdrag

Meer weten over het werk en de Stichting Aangepast Lezen? Bezoek de website.

Wat is uw reactie?
mmm Liefde
0%
Interessant
0%
Meh...
0%
Wat?
0%
Haat het
0%
Triest
0%
Geluk
0%
Proost!
0%
Blij
0%
Cool!
0%
Agressie
0%
Lachen
0%
Koffietijd
0%
Gaap
0%
Halo
0%
Woehoe
0%
Over De Auteur
André Kager
E-Commerce, Online en Internet specialist sinds begin 2003. Ruim 10 jaar ervaring als dienstverlener aan Bedrijven en Consumenten van klein MKB tot Multinationals. Passie voor Wordpress, SEO, Hosting, Online en Internet, E-Commerce en E-mail Marketing. Diensten gemakkelijker maken is king.
Reacties

Geef een Reactie

zeventien − 3 =