Actueel
Nu Gelezen
Faillissement Klomp Groepsvervoer Ede nu definitief failliet
0

Faillissement Klomp Groepsvervoer Ede nu definitief failliet

door André Kager28 april 2016
Afgelopen woensdag is het doek voor Klomp Groepsvervoer uit Ede dan definitief gevallen zo heeft de rechter besloten.
Einde aan de lijdensweg van Klomp Groepsvervoer dankzij uitgesproken faillisement.

Afgelopen woensdag is Klomp Groepsvervoer failliet verklaard. Nadat het bedrijf Klomp Groep eerder op woensdag 20 april 2016 al surseance van betaling had aangevraagd bleken er geen aanknopingspunten voor een doorstart en/of crediteurenakkoord. Een crediteurenakkoord bleek een jaar geleden nog een laatste strohalm en reddingsboei voor Klomp Groepsvervoer, ditmaal bleken de er geen mogelijkheden voor een oplossing te zijn.

Nadat de FNV in maart nog een rechtszaak gewonnen had waardoor Klomp Groepsvervoer werd verooreeld om met terugwerkende kracht salaris waarop personeel recht had terug uit te betalen valt nu het doek.

Doordat verschillende opdrachten niet verlengd worden zoals bijvoorbeeld van Schagen, Hollands Kroon en Den Helder, is Klomp Groepsvervoer verder in problemen gekomen dan het toch al zat kennelijk. Het op het uiterste randje concurreren en inschrijven tegen te lage tarieven nekt de onderneming uiteindelijk. Doordat men niet tegen de gestelde voorwaarden kon presteren en leveren werden opdrachten niet verlengd en/of ingetrokken. Het is het resultaat van gevoerd wanbeleid waarmee de onderneming nu beloond wordt.

Het vervoer komt vooralsnog niet in gevaar doordat het UWV het personeel doorbetaald. Daardoor kan het personeel blijven werken en klanten blijven vervoeren voor opdrachten waarvan Klomp Groep opdrachtnemer is.

Hoe het zich verder ontwikkeld is vooralsnog ongewis. De curator vertelt dat er nu gekeken zal worden naar mogelijk gedeeltelijke of gehele overname door geïnteresseerde partijen. Tot daarover duidelijkheid is zullen de ruim 400 personeelsleden in onzekerheid blijven.

Wat wel duidelijk is, is dat een eventuele nieuwe eigenaar een gezonder beleid op lange termijn zal moeten voeren. Een betere, gezondere visie die goed is voor bedrijf, personeel en de eindklant zal leiden tot stabiliteit. Vasthouden aan de huidige visie en beleidsstructuur zal leiden tot verdere problemen in de orderportefeuille aangezien het ontevredenheid in de hand werkt.

Wat is uw reactie?
Interessant
0%
Meh...
0%
Wat?
0%
Haat het
0%
Triest
0%
Geluk
0%
Proost!
100%
Blij
0%
Agressie
0%
Lachen
0%
Koffietijd
0%
Over De Auteur
André Kager
E-Commerce, Online en Internet specialist sinds begin 2003. Ruim 10 jaar ervaring als dienstverlener aan Bedrijven en Consumenten van klein MKB tot Multinationals. Passie voor Wordpress, SEO, Hosting, Online en Internet, E-Commerce en E-mail Marketing. Diensten gemakkelijker maken is king.
Reacties

Geef een Reactie

19 − twee =