Wordpress
Nu Gelezen
Kies een vriendelijke publieke naam voor uw gebruikersnaam in WordPress
0

Kies een vriendelijke publieke naam voor uw gebruikersnaam in WordPress

door André Kager29 november 2013

Wordpress LogoMaak het hackers en kwaadwillende niet onnodig gemakkelijk. Kies daarom voor uw online naam in uw gebruikersprofiel in WordPress een vriendelijke naam die afwijkt van uw gebruikersnaam. Zo voorkomt u dat hackers aan de hand van uw gebruikersnaam gemakkelijk alleen nog maar uw wachtwoord hoeven raden.

Het doel van deze methode:
Doordat u een publieke naam kiest die afwijkt van uw gebruikersnaam moet een hacker niet slechts uw wachtwoord raden maar ook uw gebruikersnaam. Hierdoor moet een kwaadwillende dus een dubbel niveau zien te raden / kraken voordat hij / zij zou kunnen inloggen in uw WordPress omgeving. Dankzij publiekelijk vriendelijke namen zou u ook zo goed als onmogelijk te raden / kraken gebruikersnamen kunnen kiezen.

Wat u dient te doen:
Ga in uw WordPress Admin naar uw gebruikersprofiel. In de Engelse taal is dat als volgt:

  • Users in het linkermenu
  • Kies all users
  • Kies de gewenste user en selecteer edit user
  • Kies nu op uw profiel pagina een publiekelijk vriendelijke naam

Wat kan ik het beste instellen?
Is uw gebruikersnaam bijvoorbeeld “janwit” en is uw naam Jan de Wit, kies dan als uw publieke naam “Jan de Wit”. Is uw gebruikersnaam Ronnie en is uw naam Ronnie Henderson, kies dan als publieke naam “Ronnie Henderson”. Dit zorgt ervoor dat u beter herkent wordt door uw publiek wat ook nog eens een betere waardering oplevert. Als gezegd, het belangrijkeste voordeel is het verborgen blijven van uw daadwerkelijke gebruikersnaam.

Geef uw gebruikersnaam uiteraard nooit weg aan derden. Bent u bang dat uw gebruikersnaam is gekaapt of heeft u deze toch aan derden gegeven en wilt u die nu wijzigen? Dat kan via uw MYSQL database, wilt u dat wij dit voor u doen? Neem dan contact met ons op.

Wat is uw reactie?
mmm Liefde
0%
Interessant
0%
Meh...
0%
Wat?
0%
Haat het
0%
Triest
0%
Geluk
0%
Proost!
0%
Blij
0%
Cool!
0%
Agressie
0%
Lachen
0%
Koffietijd
0%
Gaap
0%
Halo
0%
Woehoe
0%
Over De Auteur
André Kager
E-Commerce, Online en Internet specialist sinds begin 2003. Ruim 10 jaar ervaring als dienstverlener aan Bedrijven en Consumenten van klein MKB tot Multinationals. Passie voor Wordpress, SEO, Hosting, Online en Internet, E-Commerce en E-mail Marketing. Diensten gemakkelijker maken is king.
Reacties

Geef een Reactie

1 × 5 =