Actueel
Nu Gelezen
Bumbalee oplichters laatste tijd flink actief met hun praktijken?
3

Bumbalee oplichters laatste tijd flink actief met hun praktijken?

door André Kager15 november 2014

Het aantal bezoekers dat mijn ervaringen met de oplichtersbende die Bumbalee heet leest neemt de laatste tijd toe. Het lijkt erop alsof Bumbalee allerlei nieuwe slachtoffers aan het maken is met haar stilzwijgende Premium-SMS abonnementen. Mijn ervaring is dat je pas naar zoiets als Bumbalee gaat zoeken op het web als je er een ervaring mee hebt.

Mbumbalee-homepage-NLijn ervaring is dat het alleen maar een slechte ervaring kan zijn aangezien Bumbalee niets zinvols levert. Sterker Bumbalee stelt zich ten doel om gebruikers op slinkse wijze een Premium SMS dienst in de maag te splitsen. Vervolgens worden deze gebruikers die willens en wetens voor de gek gehouden, opgelicht, zijn met torenhoge mobiele telefoonrekeningen geconfronteerd.  Het is zeker niet zo het geval dat je heel bewust kiest voor een abonnement van Bumbalee Premium SMS, nee, zijdelings klik je iets aan en vaak zonder het zelf te beseffen zit je er aan vast en zijn belachelijke kosten jouw deel. Bumbalee maakt geen onderscheid in leeftijd en splitst haar Premium SMS troep bij iedereen in de maag.

Daar zit hem nog wel mijn grootste bezwaar. Ten eerste natuurlijk dat het allemaal maar zomaar kan. Maar bovenal dat je verleidelijke diensten en prijzen aanbied aan kinderen onder de 18 jaar. Bumbalee heeft niet eens het fatsoen, laat staan het benul, om de ouders van het minderjarige kind om toestemming te vragen voor het aangaan van een abonnementsdienst. En juist daar waren ze bij mij in overtreding en ik vermoed bij vele anderen. Klim in de pen, maak bezwaar en haal resultaat.

Laat je niet foppen en oplichten door Bumbalee. De zogenaamde diensten zijn waardeloos, de prijzen en uiteraard met name de winkansen zijn minimaal.

Hoe kun je hoge kosten van Premium SMS diensten als Bumbalee voorkomen?

 1. Zet Premium SMS diensten uit in je abonnement
 2. Neem een abonnement met een maximum limiet. Een goed voorbeeld is Hollands Nieuwe, daarmee verbruik je simpelweg niet meer dan je bundel groot is en niets extra want alles gaat uit één dezelfde bundel dus geen hoge rekeningen.
 3. Ga verstandig om met je online gedrag, laat je niet verleiden.
 4. Geef voorlichting aan je kinderen en/of mensen uit je omgeving.
 5. Wil je stap 1 niet en behoort 2 niet tot je mogelijkheden wees voorzichtig en houd je rekening goed in de gaten.
Wat is uw reactie?
mmm Liefde
0%
Interessant
0%
Meh...
0%
Wat?
0%
Haat het
0%
Triest
0%
Geluk
0%
Proost!
0%
Blij
0%
Cool!
0%
Agressie
0%
Lachen
0%
Koffietijd
0%
Gaap
0%
Halo
0%
Woehoe
0%
Over De Auteur
André Kager
E-Commerce, Online en Internet specialist sinds begin 2003. Ruim 10 jaar ervaring als dienstverlener aan Bedrijven en Consumenten van klein MKB tot Multinationals. Passie voor Wordpress, SEO, Hosting, Online en Internet, E-Commerce en E-mail Marketing. Diensten gemakkelijker maken is king.
3Reacties
 • J.Spruit
  15 november 2014 op 18:20

  Ik ben ook zonder bericht ok belast met premium sms voor maar liefst € 33 in een periode.

 • Jorn
  24 december 2014 op 11:30

  Mijn moeder is ook meer dan 10 euro lichter dankzij die aso’s van Bumbalee. Zeg maar gerust 100 euro. Ik zie mijn moeder er niet voor aan op ok te hebben gedrukt na een spelletje en vind het een schande dat dit in Nederland voorkomt. Zo’n bedrijf lekker weggestopt langs de rijksweg op een industrieterrein in Arnhem Presikhaaf, ze moeten zich de ogen uit hun kop schamen!

Geef een Reactie

20 − elf =